Hava Durumu

10 yaşındaki çocuğu rehin alan adamın derdi belli oldu!

Kartal’da 9 yaşındaki M.A.’yı rehin alarak bıçaklayan Emre Tunguç tam bir suç makinesi çıktı. Tunguç’un kendisine büyü yaptırdığını düşündüğü apartman komşularını cezalandırmak için çocuklarını rehin aldığı anlaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2016 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2016 08:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 10 yaşındaki çocuğu rehin alan adamın derdi belli oldu!
İstanbul Kartal Topselvi Mahallesi Liman sokakta önceki gün meydana gelen 3 saatlik rehine operasyonunun detayları netleşti. İddialara göre olay şöyle gelişti; Uyuşturucu kullanmak temin etmek, kasten yaralama ve çoğunluğu cinsel istismar suçlarından poliste 29 ayrı suç kaydı bulunan Emre Tunguç, akşam saatlerinde biri 16 yaşında diğeri 9 yaşında iki çocuğu bıçak tehdidi ile rehin aldı. Kardeş olan çocuklardan büyük olanı rehinecinin elinden kurtulmayı başardı. Küçük olan M. A. ise rehinecinin elinde kaldı. Mahallelinin öfkelenmesi üzerine rehineci Emre Tunguç, M.K.’yı da alarak kendisinin de yaşadığı binada bulunan amcasının evine çıkarttı.

Emre Tunguç, iddialara göre M.K.’nın ailesinin kendisine büyü ve muska yaptırdığını söyleyerek büyüyü bozmadıkları için çocuklarını cezalandıracağını söyledi. Olayın polise bildirilmesinin ardından olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Rehine Müzakere Timleri geldi. Görüşmelerde rehineci, üzerinde büyü olduğunu söylemesi üzerine, müzakereci polisler Tunguç’a kötü bir şey yapmamasını, bir hoca ile görüştüreceklerini söyledi.
 
Emre Tunguç’u sakinleştirmek için zaman kazanan ekip, bu sırada küçük çocuğun yaralandığına dair bilgi aldı. Özel harekat polisleri çağrıldı. Tutarsız davranışlar sergileyen Tunguç, cezaevinde olan iki kardeşinin getirilmesini aksi halde çocuğu öldüreceğini söyledi.  Polisler çocuğun kan kaybetmesi riskini göze alamayarak operasyon kararı aldı. Özel harekat polisi içeri girer girmez Tunguç’u tek kurşunla etkisiz hale getirildi. Göğsünde bıçak saplı halde bulunan küçük çocuk hastaneye kaldırıldı.

Olaydan sonra Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tunguç, yaşamını yitirdi. Öte yandan, vücudunun kalbe yakın bölgesinde bıçak yarası olan rehine çocuk da Kartal Eğitim Hastanesi’nde ameliyat edildi. Küçük M.A.’nın yoğun bakıma alındığı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.