Hava Durumu

Cinayet işledi, 'yanlışlık oldu' dedi

Adana'da motosikletle giderken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden 31 yaşındaki Duran Han'ın katil zanlısı olarak Cabbar Taşdan ile babası Ağabey Taşdan gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda hedefinin aralarında husumet bulunan Resul Çakar olduğunu söyleyen Cabbar Taşdan, "Ben Resul'e sıkmıştım, Duran'ın ölmesine üzüldüm, yanlışlık oldu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinayet işledi, 'yanlışlık oldu' dedi
18 Ekim gecesi İsmetpaşa Mahallesi'nde motosikletle evine giden Duran Han, silahlı saldırıya uğradı. Motosiklette bulunan Resul Çakar ise yara almadan kurtuldu. Hastaneye kaldırılan Duran Han, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Saldırganları yakalamak için çalışma yapan polis, silahlı saldırının Narlıca Mahallesi'nde oturan Çakar Ailesi ile Taşdan Ailesi arasındaki husumet nedeniyle gerçekleştiğini belirledi. Olaya karıştığı saptanan Sefer Saltuk, gözaltına alındı. İfade veren Saltuk, cinayeti Ağabey Taşdan'ın azmettirdiğini, silahı ise Cabbar Taşdan'ın kullandığını ileri sürdü. Sefer Saltuk çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Cinayetin ardından kaçan Cabbar Taşdan ile babası Ağabey Taşdan, saklandıkları evde yakalandı.

Cinayet Büro Amirliği'nde 2 gün boyunca sorgulanan baba Taşdan ile oğlu Cabbar suçlarını itiraf etti. Çakar Ailesi ile aralarında husumet bulunduğunu ileri süren Cabbar Taşdan, hedefinin Duran Han olmadığını, amacının Resul Çakar'ı vurmak olduğunu iddia ederek, "Ben Resul'e sıkmıştım, Duran'ın ölmesine üzüldüm, yanlışlık oldu" dedi. Sağlık raporu için Adli Tıp Birimi'ne götürülen şüphelilerden Ağabey Taşdan ise hasmı olduğunu söylediği Tarık Çakar'a seslenerek, "Öyle eve, kadına, iş yerine sıkmak olmaz. Gelip ete sıkacaksınız" dedi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cabbar Taşdan, 'silahla adam öldürme' suçundan tutuklanırken, babası Ağabey Taşdan, 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan adli kontrol ile serbest bırakıldı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.