Hava Durumu

'Kara çarşaflı' soygun çetesi çökertildi

Diyarbakır'da kara çarşaf giyerek, kuyumcuları soymaya çalışan 2 soyguncu, eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Kara çarşaflı' soygun çetesi çökertildi
Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da kuyumcu ve petrol istasyonlarında silahlı soygun yapanlarla yönelik 6 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 2 kişinin yakalandığı belirtildi.
Açıklamada, "Diyarbakır il merkezinde meydana gelen silahlı soygun olaylarının aydınlatılması ve çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, 27 Nisan 2016 tarihinde 6 ayrı adrese operasyon düzenlemiştir. Operasyonda yapılan aramalarda, 1 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, 43 adet fişek, 35 gr esrar maddesi, 0,85 gr eroin maddesi, 22 adet çalıntı olduğu değerlendirilen cep telefonu, 2 adet çalıntı olduğu değerlendirilenrtablet bilgisayar, 1 adet çalıntı olduğu değerlendirilen dizüstü bilgisayar ele geçirilmiştir" denildi.

Yapılan operasyon ile 3 petrol istasyonu ve 1 kuyumcuya yönelik olarak meydana gelen 4 ayrı nitelikli yağma silahlı soygun suçun aydınlatıldığı ifade edilen açıklamada, suçları işleyen 3 şahsın tespit edildiği de vurgulandı. Valilik kara çarşafgiyerek soygun yapan bu şahıslardan ikisinin yakalandığını duyurdu.

Kara çarşaf giyen 2 erkek soyguncunun, bir kuyumcuya girerek soygun girişimi, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Soyguncalar kara çarşaf ve kollarındakadın çantalarıyla kuyumcuya girer girmez silah çektikleri görülürken, kuyumcunun kararlı tepkisi soygunu engelliyor. Kuyumcunun karşı koyması üzerine silahlı kara çarşaflı soyguncular, soygun girişiminden vaz geçerek kaçtıkları görülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.