Hava Durumu

Sevgililer resmen para basmış!

İstanbul’da düzenlenen operasyonda sahte 20 milyon lira ele geçerken birbirleriyle sevgili olan 4 kişi gözaltına alındı. Piyasaya uyuşturucu da sürdükleri de belirlenen çete üyelerinin evine anketör rolünde giden polis kalpazanlığı tespit etti. Polisin operasyonda ele geçirdiği 3 saç ve 1 manikür spreyini, sahte para kontrolünde kullanılan kalemi devre dışı bırakmak için kullandıkları belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sevgililer resmen para basmış!
Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova’dan bir ay önce İstanbul’a gelerek Sefaköy’de bir eve yerleşen 4 kişiyi takibe aldı. Yapılan takipte, çete üyelerinin sahte para bastıkları yönünde bilgilere ulaşıldı. Çete üyesi iki kişinin ayrıca bölgede uyuşturucu satışı yaptıkları belirlendi. Polis, anketör rolünde eve giderek para basıldığını netleştirerek operasyon başlattı. 

Mali Şube ekipleri, önceki gün Sefaköy’deki eve operasyon düzenledi. Mehmet Ali G., sevgilisi Zehra C., Hasan B., ve Zehra C.’nin kızı olan 17 yaşındaki D.D.E gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 50-100-200 TL’lik 20 milyon liralık sahte para, para basımında kullanılan bilgisayar,  yazıcılar ve yapım malzemeleri, 900 gram gelen 180 paket esrar, 500 adet ecstasy hap, 1 adet pompalı tüfek ve 8 fişek ele geçti. 

Polisin operasyonda ele geçirdiği 3 saç ve 1 manikür spreyini, sahte para kontrolünde kullanılan kalemi devre dışı bırakmak için kullandıkları belirlendi.  Mehmet Ali G’nin resmi belgede sahtecilik, karşılıksız  çekten emniyette kaydı bulunduğu belirlendi. Mehmet Ali G. ve sevgilisi Zehra C.’nin sahte paraları bastığı, Hasan B. ve 17 yaşındaki sevgilisi D.D.E’nin bölgedeki üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıkları öne sürüldü. 

Çete üyelerinin taşındıkları apartman dairesinde kendilerine aile süsü verdikleri belirtilirken, hazırladıkları paraları yüzde 20 komisyon karşılığı Doğu illerine göndermeye hazırlandıkları saptandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.