Hava Durumu

Zap Suyu kenarında endişeli bekleyiş sürüyor

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde arkadaşlarıyla serinlemek için Zap suyuna giren iki çocuk bulunamadı. Arama çalışmalarında Zap suyunun tam ortasında mahsur kalan 2 genci ise arkadaşları ip yardımıyla kurtardı. 

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 00:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zap Suyu kenarında endişeli bekleyiş sürüyor
Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla serinlemek için Zap suyuna giren 11 yaşındaki Tekin Kanat aniden suya battı. Olayı gören arkadaşı 13 yaşındaki Beytullah Sevinç arkadaşını kurtarmak için suya atladı. Suyun akıntısına kapılan 2 çocuk metrelerde sürüklendikten sonra gözlerden kayboldu. Arkadaşlarının haber vermesiyle olay yerine vatandaşlar akın etti. Çocuğunun suya düştüğünü öğrenen bir anne Kürtçe ağıtlar yaktı.

Vatandaşlar çocukları aramaya başladı. Vatandaşlar üzerlerindeki elbiseleri çıkararak çocukların takılabilecek muhtemel kayalık ve ağaçlık alanlarda arama yaptı. AFAD ekipleri de geldiği arama çalışmaları hava kararana kadar devam etti.

Hiçbir sonucun alınamadığı arama çalışmalarına katılan 2 genç de Zap suyunun ortasında mahsur kaldı. Akıntının şiddetli olduğu kayalık alanda mahsur kalan 2 kişiyi vatandaşlar ip atarak kurtardı. Havanın kararmasıyla birlikte kayıp çocukları arama çalışmaları yarına ertelendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.