Hava Durumu

Ahmet Hamdi Tanpınar ödülleri sahiplerini buldu

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ve 331 başvurunun yapıldığı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 10 bin lira ödüllü deneme dalında düzenlenen yarışmada birinciliği, ‘Çerçi’ rumuzuyla Yücel Öztürk, ‘Kayıp Keçiler’ adlı eseriyle kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ahmet Hamdi Tanpınar ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye’nin edebiyat alanında düzenlenen en uzun soluklu yarışmalarından biri olan 'Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'na, bu yıl yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılım gerçekleşti.

Bugüne kadar şiir, hikaye, deneme, roman, araştırma, inceleme, makale olmak üzere 7 farklı dalda düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın, bu yıl 3’üncü kez deneme dalında gerçekleştirildiğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Dündar, “Ocak ayında başlayan ve konu başlığı ‘Yavaş Yavaş Aydınlanan’ olarak belirlenen yarışmamıza başvuru her yıl artıyor. Yurt içi ve yurt dışından 331 eserin katıldığı yarışmamızda bu yıl kazananlardan birisi de, Almanya’dan katılan bir yarışmacı oldu. Bu yıl ayrıca yarışmamıza katılıp dereceye girmiş eserlerin tamamını bastırarak bir kitap seti hazırladık ve edebiyat dünyamıza sunduk” dedi.

Sümbüllü Bahçe Konağı’nda jüri üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, bu yıl başlatılan farklı etkinliklerle de, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nı bir adım daha ileriye taşıdıklarını kaydeden Dündar, “Bu etkinlik, bundan sonra bir yarışmayla sınırlı kalmayıp, Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu ile farklı bir boyut kazandı. Hedefimiz, sempozyumun da her yıl yapılması ve bu yarışma ile birlikte düzenlenmesi. Yurt dışından da katılımcıların olduğu bu yarışma, artık uluslararası bir düzeye taşınmış oldu. Bizler de bunu yaşatmak ve daha ileriye taşımak için gerekli desteği sağlayacağız. Bu yarışmalar sayesinde, Türk edebiyat dünyamıza yeni esereler ve yeni şairler, yazarlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Dündar, yarışmaya katılanlara ve seçici kurulda yer alan jüri üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Bu yıl 15’incisi düzenlenen yarışmada birinciliği, İstanbul’dan ‘Çerçi’ rumuzuyla katılan Yücel Öztürk, ‘Kayıp Keçiler’ adlı eseriyle kazandı. Yarışmaya Elazığ’dan ‘Modernliğin Ötesi’ rumuzuyla katılan Fırat Kargıoğlu, ‘Anlaşıldık, Modernliğin Ötesinde Tanpınar ve Biz’ adlı eseriyle ikinci, Ankara’dan ‘İrem’ rumuzuyla katılan Erkan Tüzün ‘Tanpınar Vesilesiyle Dört Aydınlanma’ adlı eseriyle üçüncü oldu. 

Yarışmaya ‘Makas Tamircisi’ rumuzuyla Almanya’dan katılan Mehmet Akif Duman, ‘Bir Delinin Kitapçı Ziyareti’, Rize’den ‘Sejeri’ rumuzuyla katılan Asuman Demir ise ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı çalışmalarıyla mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Yarışmanın jüri üyeliklerini yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Yazar Dr. Alim Kahraman, Prof. Dr. Mehmet Tekin, Arzu Çağlar, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz de verdiği destekler için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Aynı zamanda jüri başkanlığını da yapan Prof. Dr. Abdullah Uçman, “Türk edebiyatına roman yazarı, şair, deneme, hikaye ve araştırma gibi bir çok farklı dalda yeni yazarlar ve eserler kazandırması açısından son derece önemli bir yarışma. Türkiye’nin dört bir tarafından isimlerin kazandığı yarışmada, bu yıl yurt dışından da bir kazanın olması, ilginin ne kadar yoğun olduğunu göstermesi açısından, hakikaten son derece önemli. Gönül isterdi ki, Bursa’dan da dereceye giren çıksın ama, maalesef olmadı. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda bu da gerçekleşir. Ben, verdiği destekler için Başkan Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bundan önceki eserleri de bastırarak edebiyatseverlerle buluşturmuş olmasından dolayı da kendisini tebrik ediyorum” dedi. 

Birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, mansiyonlara da 2 bin 500 liralık ödülleri önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle verilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.