Hava Durumu

AK Parti Bursa'da aday adayları listesi

AK Parti'de yerel seçimler öncesi sürecin ilk etabı olan, teşkilat yöneticilerinin aday adaylığına başvurması için tanınan süre dün doldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Recep Altepe ve Sedat Yalçın göreve talip olduklarını ifade ederken, 17 ilçede ise 145 aday adayı başvuruda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa'da aday adayları listesi

AK Parti'de yerel seçim sürecinin ilk etabı tamamlandı. İl ve ilçe yönetimlerinde görev yapan ve belediye başkan adayı olmak isteyenler için verilen süre dün itibarıyla doldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan tek isim mevcut Başkan Recep Altepe olurken, İl Başkanı Sedat Yalçın ise göreve talip olduğunu, ancak bu konuda son kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini açıklamıştı. Büyükşehir'e başka talip çıkmazken, ilçe belediye başkanlıkları için ise 17 ilçede 145 kişi müracatta bulundu.

Harmancık, 15 başvuru ile aday adaylarının en fazla rağbet gösterdiği ilçe olurken, Orhaneli'de ise sadece 4 aday adayı göreve talip oldu. Belediye başkanlığı için beş kadın aday adayı müracatta bulunurken, bunların 3'ü Mudanaya'dan başvurdu.  Harmancık'ta başkanlığa talip olan Dilek Yılmaz Özmen, ilk başörtülü aday adayı olarak Bursa siyasi tarihine geçti.

CHP'DEN AK  PARTİ'YE GEÇTİ

Bu arada, Osmangazi Yıldırım ve Nilüfer'den hiç kadın aday adayı bulunmaması da dikkat çekti. Yine Harmancık'tan başvurusunu yapan 25 yaşındaki Yakup Bayram ise en genç aday adayı olurken, ilçede 2004-2009 döneminde belediye başkanlığı  yapan CHP’li Ahmet Tufan da AK Parti'den aday adayı oldu. Öte yandan Gemlik İlçe Başkanlığı'na 7 aday müracat ederken, eski belediye başkanlarından Mehmet Turgut'un ise bavurusunu İl Başkanlığı'na yapması dikkat çekti. Öte yandan Büyükşehir ve ilçe belediyeleri için meclis üyeliği başvuru süresi 1 Aralık 2013'e kadar uzatıldı. 

Fatmagül BAYRAM

 

İŞTE İLÇE İLÇE ADAY ADAYLARI:

OSMANGAZİ
Halit Şefikoğlu, Mehmet Vural, Zekeriya Birkan, Metin Çağlar, Abdullah Karadağ, Muammer Subaşı, Mustafa Dündar, Zeki Eker, Ali Yılmaz, Tahsin Kara.

YILDIRIM
Özgen Keskin, Ali Ömeroğlu, İsmail Hakkı Edebali, Cüneyt Karlık, Ayhan Özbek, Mehmet Emin Tutan, Ömer Demiröz, Şevki Çelik, Ekrem Albayrak, Salih Başparmak, Fahrettin Yıldırım.

NİLÜFER
Ramazan Albay, İsmail İpçi, Celil Çolak, Adem Vural, Mustafa Esgin, Nurettin Görer.

KELES  
Özcan Ekmekçi, Yaşar Keskin, Coşkun Korkmaz, Yaşar Dursun Ay, Raşit Kolay, Süleyman Kaynak, Ahmet Arı, İsmail Yıldız, Mehmet Teke, Alaadddin Aydın, Mehmet Keskin, Fatih Mehmet Azer.

ORHANELİ
Cemil Demir, Ekrem Çuhadar, İrfan Tatlıoğlu, Ahmet Sarı.

HARMANCIK  
Ahmet Tufan, Ceyhan Yumuşak, Halit Erden,  Hasan Hüseyin Temel, Hasan Hüseyin Tuncer, Mustafa Çetinkaya, Nevzat Altın, Ramazan Uzar, Şaban Demir, Şaban Kahraman, Yakup Bayram, Yılmaz Ataş, Yüksel Tosun, Zafer Korkmaz, Dilek Yılmaz Özmen.

BÜYÜKORHAN
Hasan Taş, Selami Selçuk Türkmen, Mustafa Hazar, Ahmet Korkmaz, Mehmet Kadir.

KESTEL  
Nazif Aydın, Murat Ay, Yener Acar, Önder Tanır, Zafer Yıldız, Mustafa Bayrak.

İZNİK
Osman Sargın, Fahrettin Keskin, Ali Çil, Zeynel Abidin Turan, Kaan Usta.

YENİŞEHİR  
Nazif Tuna, Piri Kalkanlı, Nihat Bıçak, Zekai Dündar, Erdoğan Beypınar, Süleyman Çelik, Ercan Özel.

KARACABEY  
Mustafa Çelik, Hüseyin Uçan, Orhan Güzel, Çetin Halis, Halit Türkkan, Faruk Türe, Ali Özkan.

MUSTAFAKEMALPAŞA
Dursun Demirci, Orhan Alper, Sadi Kurtulan, İsmail Varol, Nuray Laçiner, Mesut Şenkoyuncu, Fatih Şengül, Hasan Turan.

İNEGÖL   
Alinur Aktaş, Adem Demirel, Yavuz Uğurdağ, Murat Gültekin, Hasan Aydın, İbrahim Er, Nurettin Örnek, Muammer Akbulut..

MUDANYA
Kadir Kahraman, Özcan Uzun, Arif Bayrak, Erdal Kaya, Pınar Seçil İncecik, Gülten Kapıcıoğlu, Murat Ünal, Paşabey Arslan, Münir Eroğlu, Fatih Pulat, Selçuk Mutlu, İbrahim Turan, Neşe Türeyengil, Ali Turan.,

ORHANGAZİ    
Hakkı Pehlivan, Yüksel Sert, Fahrettin Uludağ, Yusuf Korkusuz, Neşet Çağlayan, Aydın Sancak, Tamer Yiğit, Bekir Aydın.

GÜRSU
Cüneyt Yıldız, Murat Çakır, Muammer Altıoprak, Hulisi Turan, Selahattin Turan, Musa Aydın, Abdurrahman Aslan, Kemal Demirel, Yunus Aydın.

GEMLİK  
Refik Yılmaz, Selim Yavuz, Aydın Bayraktar, Emir Kantur, Cemil Karataş, Ersin Kahraman, Mehmet Turgut. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.