Hava Durumu

'Amacımız daha kaliteli bir yargı sistemi'

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi iş birliği ile Bursa'da düzenlenecek olan 3. Yüksek Mahkemeler Zirvesi'ne katılmak üzere Bursa'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Amacımız daha kaliteli bir yargı sistemi'
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaretleri sırasında konuşan Cirit, "Amacımız daha kaliteli bir yargı sistemini, daha adil bir adaletin sağlandığı bir sisteme nasıl kavuşabiliriz? Bunu tartışıp, değerlendireceğiz” dedi. 

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki yargı heyeti Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Cirit'e Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tümgeneral Abdullah Arslan ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Seyit Çavdar eşlik etti. Bursa'ya gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu, "Önümüzdeki iki gün içerisinde Bursa’da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile Yargıtay Başkanlığı ortaklaşa ‘Yargıda Şeffaflık’ konulu uluslararası bir toplantı icra edilecek. 12 Balkan ülkesinden de Yüksek Yargı Organı başkanları bu toplantıya katılacak. Ülkemizden de yüksek yargımızın değerli başkanları iki gün Bursa’mızda olacaklar. Ben Yargıtay başkanımız başta olmak üzere bütün yüksek yargı başkanlarımıza hoş geldiniz diyorum. Kendilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah yapacağımız toplantı beklediğimiz maksada hizmet eder diye temenni ediyorum" dedi.

Meslek hayatında Bursa İnegöl'de hakimlik görevi de bulunduğunu belirten Yargıtay Başkanı Cirit, "Bugün Bursa’da olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yeşil Bursa’mızda gerçekten güzel bir şekilde karşılandık. 3. Yüksek Mahkemeler Zirvesi ‘Yargıda Şeffaflık’ konusuyla ilgili Bursa’da toplanıyor. Ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri yüksek mahkeme başkanları burada olacaklar. Balkan Ülkelerine en doğal olarak yakışan yer Bursa olması sebebiyle sayın valimizle ve büyükşehir belediye başkanımızla da istişare ederek Bursa olmasını temenni ettik. Kendileri de kabul ettiler. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:"

"Amacımız daha kaliteli bir yargı sistemini, daha adil bir adaletin sağlandığı bir sisteme nasıl kavuşabiliriz? Bunu tartışıp, değerlendireceğiz. Bunun en baş aktörlerinden bir tanesi de yargıda şeffaflık. 2 gün boyunca bunu tartışacağız ve bunun sonucunda da Birleşmiş Milletler’le ‘Yargıda Şeffaflık İstanbul Bildirgesi’ne imza atacağız. Bu ikinci toplantımız, daha önce 13 ülkeyle birlikte toplanmıştık. Bu sayıyı 40’a çıkardığımızda Birleşmiş Milletler Yargı Şeffaflığı İlkeleri olarak bir isim alacak, bunu yapmaya çalışıyoruz. Daha kaliteli, daha adil bir yargıya ulaşmak için çalışıyoruz. Bursa’da olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğumu tekrar ifade ediyor, teşekkür ediyorum".
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.