Hava Durumu

Baca temizliğinde 'yetki' şartı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, vatandaşları baca temizliği konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Baca temizliğinde 'yetki' şartı
Bursa’da baca temizleme ve yağlı kanal temizleme hizmetlerinin Büyükşehir İtfaiyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, binaların yangından korunma ve itfaiye yönetmelik hükümlerine göre baca temizliğinin itfaiye teşkilatı tarafından yetki verilen baca temizleme firmalarına da yaptırılabildiğini söyledi.

2015 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla ‘Baca Temizleme Yönetmeliği’ çıkarıldığını söyleyen Doğan, “Özel baca temizleme firmaları, Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmeleri ve gereken şartları yerine getirmeleri halinde baca ve yağlı kanal temizleme yetki belgesi alabilecekler” dedi.

İstenilen şartları yerine getiren Derintemiz Baca Yağlı Kanal Temizleme adlı firmaya baca ve yağlı kanal temizleme yetki belgesini veren Doğan, “Yetki belgesini alan firma, baca temizleme hizmeti verebilecek. Baca temizliği hizmeti karşılığı ücretin yüzde 10’u Büyükşehir Belediyesi’ne yatırılacak. Bu uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ankara, Konya ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde başarıyla uygulanıyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.