Hava Durumu

Bakan Ala: 'Atılan her adım güçlü Türkiye için'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birlik Vakfı'nın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 05:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 05:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Ala: 'Atılan her adım güçlü Türkiye için'
İftar programı öncesi ilk konuşmayı TBMM Başkanı Kahraman yaptı. Dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu ifade eden Meclis Başkanı, “Bütün dünya bizim önderliğimizi bekliyor. Yeni Zelanda'ya gittim, Türkiye orada. Singapur'a gittim; iki tane camisi var, Cumhurbaşkanımızın hediye ettiği Kur'an için bir köşe ayrılmış. Dışarıdaki itibarımız fevkalade. Türkiye'yi adım adım takip ediyorlar. Türkiye'yi önder olarak bekliyorlar diye, ümitler boşa gitsin isteyenler var. Biz büyüklüğümüzün farkında değiliz. Kendimiz olalım. Tarihimize, kökümüze sahip çıkalım. Çok canlı ve diri bir hava var. Bu bizi daha ötelere götürecektir” diye konuştu.



DÜZEN DEĞİŞİYOR

Bakan Ala ise, dünyada düzenlerin değişeceğini belirterek, Türkiye'de de sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini dile getirdi. Ala, “Son derece ciddi bir 100 yılın eşiğindeyiz. Geçtiğimiz yüzyıldaki düzen belli ki sarsıntı geçirecek. Şu an Ortadoğu'daki sistemler çatırdıyor. İngiltere'nin Avrupa Birliği kararı çok önemliydi. Oluşacak yeni düzende en aktif rol alacak ülkelerden biri Türkiye'dir. Bursa aktif rol oynayacaktır. İktidar olarak attığımız her adım, güçlü Türkiye içindir. Bakın bir seçimden sonra siyasi iktidarsızlık ihtimalinin sonuçlarını gördük. Bütün terör örgütleri bir oldu ve Türkiye'ye saldırdı. Yeniden bir siyasi istikrarsızlık ihtimali çıkmasın diye sistem değişikliğini gündeme getirdik. Başkanlık sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var” dedi.

Fatmagül Erel  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.