Hava Durumu

Bakan Eroğlu'ndan Bursa'da yeni anayasa açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, anayasa değişikliğine dair, "Türkiye için başkanlık değil de yeni cumhurbaşkanlığı sistemi çok elzemdir. Artık Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi şarttır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Eroğlu'ndan Bursa'da yeni anayasa açıklaması
Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret eden Eroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

DEVLET BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Anayasa taslağı konusunda liderlerin anlaştığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Liderler anlaştı. Sayın Devlet Bahçeli, büyük bir devlet adamlığı örneği gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Türkiye için başkanlık değil de yeni cumhurbaşkanlığı sistemi çok elzemdir. Artık Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi şarttır. Bunun için de başkanlık sistemi dediğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi gereklidir. İnşallah akşam imzalar da atıldı. Bundan sonra program belirlenecek." diye konuştu.

Eroğlu, TBMM'de bütçe görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak, "Önümüzdeki pazartesi günü Başbakanımızın konuşmasıyla birlikte bütçe görüşmeleri başlayacak ve aralık ayının 16'sına kadar sürecek. Herhalde ondan sonra anayasa değişikliğiyle ilgili tasarı gündeme gelir diye düşünüyorum. Takvimi belirleyecek kişi değilim. Sayın Başbakanımız, bu konuda müjdeyi verecektir." ifadelerini kullandı.

'EKİM, KASIM AYLARI BARAJLARDA SEVİYENİN EN DÜŞÜK OLDUĞU DÖNEMDİR'

Barajlardaki doluluk oranlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Büyükşehirlerde bir sıkıntı yok şu anda. 2007 yılında Bursa'ya çok acil 50 kuyu açmıştık. Onlar şu anda kullanılıyor. Netice itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Doluluk oranı, önemli değil. Bu mevsim, ekim, kasım ayları barajlarda seviyenin en düşük olduğu dönemdir. Çünkü yağışlı dönemlerde suyu biriktirmek için baraj yapıyoruz. Haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında yağış olmadığı için barajlardaki bu suyu kullanıyoruz. Barajlarda su seviyesi düştü. Elbette düşecek, o suyu yazın kullanıyoruz. Barajların yapılmasının maksadı bu. Merak etmeyin, Türkiye'de hiçbir şehri susuz bırakmayacağız."

Merkezi Amerika'da bulunan site ve seyahat uygulaması "Tripadvisor" tarafından Uludağ'daki kayak merkezinin "Mükemmellik Sertifikası"na layık görüldüğünü anlatan Eroğlu, bu sertifikayı Vali Küçük'e verdi. Daha sonra koordinasyon toplantısına katılan Eroğlu, burada bakanlığa bağlı genel müdürlüklerin yöneticileriyle basına kapalı olarak görüştü.

Bakan Eroğlu'na, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bazı AK Parti milletvekilleri ile ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Eroğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.