Hava Durumu

Bakan Faruk Çelik Bursa'dan meydan okudu! Yiğit olan...

Bakan Çelik Bursa’dan rest çekti: Yiğit olan, gelir karşımda oturur. Hesap sorup da haklı çıkarsa ben de siyaseti bırakırım.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 06:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Faruk Çelik Bursa'dan meydan okudu! Yiğit olan...
Çağdaş Gazeteciler Derneği  Bursa Şubesi'nin konuğu olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendisi hakkındaki iddialara sert çıktı. Çelik, “Elle tutulur bir şey de bulunamadığı için hep ayakta kalmışızdır. Ne söylerseniz söyleyin doğruyu yıkamazsınız” dedi.

FETÖ'yle mücadelenin siyasi boyutuna da değinen Bakan Çelik, örgütle bağlantısı tespit edilen hiç kimseyi AK Parti bün- yesinde barındırmayacaklarını ifade etti. Çelik, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin gerçek anlamda bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini vurguladı. 

TEDBİRLERİ ALDIK

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin düzenlediği söyleşi etkinliklerinin konuğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik oldu. Ülke gündemiyle alakalı sorulara yanıt veren Bakan Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY operasyonlarının titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. 

Çelik, örgütün geçmişini çok ciddi bir şekilde masaya yatırdıklarını belirterek, “Kim olursa olsun AK Parti gerekeni yapar. Milletin geleceğini karartacak örgütten, maşaya hizmet ettiği belgelenen birisinin bizim partide barınması söz konusu olamaz. AK Parti’nin bu örgütün illegalliğini fark eder etmez siyasi kanatta aldığı tedbirler var. Bugüne kadar 4- 5 belediye başkanı görevinden alındı. Bu konuda bilgi belgesine ulaşılan hiçbir FETÖ mensubunun AK Parti bünyesinde bulunması söz konusu olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

HAVZA BAZLI ÜRETİM SİSTEMİ

Bakan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalarıyla ilgili de açıklama yaptı. Tarımın her geçen gün öneminin daha da arttığını vurgulayan Bakan Çelik, gelecekteki savaşların nedeninin su ve gıdaya erişim olacağına dikkati çekti. Bitkisel üretimin önemine vurgu yapan Çelik, havza bazlı üretim ve destekleme sistemine geçileceğini belirterek, “Toprak kirlendiği zaman bin yılda temizlenmiyor. Bu kadar geri kalan bir alanda toprağımızı havza bazlı üretim ve desteklemeye geçiyoruz. 941 havzaya ayırdık. 17 havzadan neresinde ne ekilecek. Hangi ilçede hangi ürünler ekilecek tek tek çalıştık. Türkiye’de bu havzalara ekilecek ürünler ortaya çıktı. İlgili ürünleri ekerseniz destek var. Ekmezseniz destek yok. Ekebilirsin özgürsün ama ektiğin zaman TMO o mısırı almayacak. Amacımız üreticiyi yönlendirmek” açıklamasını yaptı. 

İTHAL ET DEVAM EDECEK

Kamuoyunda oldukça tartışılan ithal et konusunu da gündemine alan Çelik, kırmızı et ihtiyacının arttığına dikkati çekti, Türkiye’nin yılda 1 milyon 300 bin ton et tükettiğini dile getirdi. İthal etin Türkiye için gerekli olduğunu ifade eden Çelik, “Biz diyoruz ki bu olmak zorunda ithal besi bir müddet devam edecek. Ama esas mesele kendi hayvanımızı kendi üreteceğimiz mekanizmayı kurmak. 25 il meralarının üzerinde, mera yetiştirici bölgesi. Ciddi destekler vereceğiz. Gerek buzağı gerek hayvan ihtiyacı. Bu merkezler olmadan hayvancılığı yaygın hale getirmek mümkün değil. Köyler terkedildi. Öyle bir teşvik var ki ben iş yapmak istiyorum diyorsa bir insan her türlü imkanın önüne koyulduğu bir sistem” diye konuştu.(Fatmagül EREL)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.