Hava Durumu

Başkan Bozbey'den ÇEK'e destek

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) gönüllü kadınları tarafından hayata geçirilen 'anneler örüyor kız çocukları okuyor' projesine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eşi Seden Bozbey ile birlikte destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2015 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2015 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başkan Bozbey'den ÇEK'e destek
Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere destek olmak amacıyla başlatılan 'anneler örüyor kız çocukları okuyor' projesine destek giderek büyüyor. Çağdaş Eğitim Kooperatifi, için gönüllü çalışan kadınlar tarafından hayata geçirilen proje kapsamında el işi etkinliği düzenlendi. Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, ÇEK Müdürü Zeki Baştürk, ÇEK’in gönüllü kadınları ve Nilüfer’deki kadın dernekleri katıldı. Gönüllü kadınlarla birlikte Başkan Bozbey’in eşi Seden Bozbey’in de el işi ördüğü etkinlikte renkli anlar yaşandı.

ÇEK’li gönüllü kadınlar adına proje hakkında bilgi veren Nilgün Psav, “Bugün burada yün ipliklerden battaniyeler, çocuk kıyafetleri, yelekler ve farklı motifler öreceğiz. ÇEK’li kadınlar olarak 15 kişiyiz ancak bize öğrencilerin anneleri, Dağyenice, Çalı, Fadıllı, Özlüce, Görükle, Çatalağıl, Ürünlü, Misi, Tahtalı, Altınşehir, Yolçatı Kadın Dernekleri ile çok sayıda gönüllü kadın destek oluyor. El emeği ürünler daha sonra belirlenen bir tarihte açık artırma usulü ile satışa çıkacak. Elde edilen gelir de Çağdaş Eğitim Kooperatifi Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan Kır Çiçeklerimiz’e bağışlanacak” şeklinde konuştu.

Nilüfer’in kadın dostu kent olduğunu ifade eden Bozbey de, “Bu ünvanı siz kadınlar oluşturuyorsunuz. Tüm kentlere sizler adına selam gönderiyorum. Umarım onlara da örnek olursunuz. Nilüfer’de kadın örgütlenmeleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Şu an 16 kadın derneğimiz var. Yakın zamanda başlayacağımız Kadın Yerleşkesi sayesinde kadınlarımız ürettiklerini satarak hem iyi bir gelir elde etme hem de kendilerini, çocuklarını ve geleceklerini eğitme imkanı bulacaklar. Kadın isterse kent değişir, yaşam değişir, ülke değişir. Projeye destek veren kadın derneklerimize ile diğer tüm gönüllülere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bozbey, “Buradaki pırıl pırıl çocuklarımız gelecekte yönetici, belediye başkanı, başbakan hatta cumhurbaşkanı olacaklar. Birey, böyle yetişmelidir. Bize, sorgulayan, araştıran gençler lazım. Özgür genç kendini daha iyi ifade edebilir, bu ülkeyi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine yükseltebilir. Gençlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. Onlar da gelecekte bizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

ÇEK Müdürü Zeki Baştürk de, desteklerinden dolayı Başkan Bozbey ile gönüllü kadınlara teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.