Hava Durumu

Bozbey, Nilüfer İnovasyon Merkezi’ni Brüksel’de anlattı

Brüksel’de düzenlenen ettiği Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İnovasyon Merkezi işleyiş süreci ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bozbey, Nilüfer İnovasyon Merkezi’ni Brüksel’de anlattı
Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği “Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası” etkinliklerine Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri ile birlikte Nilüfer Belediyesi de katıldı.

33 ülkeden yaklaşık 6 bin yerel seçilmiş ve atanmış yöneticinin katıldığı bir etkinlik olan “Open Days” (Açık Günler) Nilüfer Belediyesi’nin de katılımıyla 10-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.

Brüksel’de bu yıl 14. kez düzenlenen “Open Days” “Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyüme için Kentler ve Bölgeler” sloganı ile düzenlendi. Etkinliğin temaları ise, “Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme”, “Kapsayıcı Ekonomik Büyüme”, “AB Fonlarının Kolaylaştırılması” olarak gerçekleşti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök ve Nilüfer İnovasyon Merkezi çalışanları ile birlikte katıldığı etkinliklerde düzenlenen “Yeni Yetenekler için Akıllı İşbirlikleri” (Smart Partnerships for New Skills) konu başlığı ve “Kentler ve Bölgeler Geleceğin Yeteneklerini Nasıl Aktarır” (How Can Cities and Regions Deliver the Skills of the Future) oturumlarında konuşmacı olarak yer aldı. Bozbey bu oturumlarda Nilüfer İnovasyon Merkezi işleyiş süreci ve planlanan faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Oturumlarda konsorsiyumda bulunan diğer 9 konuşmacıyla birlikte anlatılan projeler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleri Nilüfer Belediyesi, Edirne Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Şişli Belediyesi , Seyhan Belediyesi, Didim Belediyesi ve Aydın Belediyesi‘nden gelen heyetler Brüksel’de görüşmeler de gerçekleştirdi.

İlk olarak heyet Türkiye Cumhuriyeti AB Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel’e ziyarette bulundu. Heyet Büyükelçi Yenel’den Avrupa Birliği’ndeki son gelişmeler hakkında bilgi alırken, göçmenlerin vize muafiyeti konusu ve Türkiye’nin çabaları gündeme geldi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de aralarında yer aldığı heyet, Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes, Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu Eş Başkanı İsmail Ertuğ, İlhan Küçük ve Türkiye Raportörü Kati Piri ile yuvarlak masa toplantılarına katıldı. Toplantılarda Suriyeli mülteci sorunu, yerel yönetimlerin AB ile ilişkilerindeki rolü, fon kaynaklarının kullanımı ve dağıtımı hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.
AB Komisyonu Politikası ve Genişleme Müzakereleri ve Türkiye’den Sorumlu Simon Mordue’ye ziyarette bulunan heyet Türkiye’nin durumu ve AB fon kaynakları hakkında görüşmelerde bulundu. Türkiye’yi sürekli takip ettiğini belirten Mordue, yerel yönetimlerin daha fazla fon kaynaklarından yararlanması konusunda yardımcı olacağını ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.