Hava Durumu

Bursa Baro Başkanı Altun'dan 'cinsel istismar' eleştirisi

Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, TBMM'ye görüşülen 'Cinsel istismar' düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Altun, "Bu teklifin yasalaşmasından sonra sıra, evlenme yaşının çok daha aşağılara belki de 15’e indirilmesi getirilecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Baro Başkanı Altun'dan 'cinsel istismar' eleştirisi
Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun ile avukatlar, Bursa Barosu önünde düzenledikleri basın toplantısı ile tepkilere neden olan düzenlemeyi eleştirdi.



Türkiye'nin de taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi'nde de belirtildiği gibi, uzlaştırma ve arabuluculuğun asla kabul edilemeyeceği bir alan olduğunu belirten Baro Başkanı Gürkan Altun, TBMM'ne getirilen tartışılan bu düzenleme ile 15 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçunun faillerinin cezasız bırakılacağını savundu. Bu teklifin yasalaşmasından sonra sıranın, evlenme yaşının çok daha aşağılara belki de 15’e indirilmesinin geleceğini belirten Altun, böylece çocukların yanında, kadınların da eve kapatılması, toplumsal hayattan dışlanması, istismar yoluyla da olsa 'evinin kadını yapılması' sürecini başlatılacağını ileri sürdü.



Gürkan Altun, bu içerikteki bir yasa değişikliğinin suçu önleyeceğini de savunarak, "Salı günü yapılacak oylamada, tasarının meclisten geçmesi, çocuk yaşta evlilikleri ve suçu özendirir. Suçluyu ödüllendirir ve tecavüzü de su olmaktan çıkartır" şeklinde konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.