Hava Durumu

Bursa Barosu Adli Yardım Birimi yeni yerinde

Uzun süreden beri Bursa Adalet Sarayı içerisinde hizmet veren Bursa Barosu Adli Yardım Birimi Heykel’de bulunan Baro Evi’nde hizmet verecek. 

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu Adli Yardım Birimi yeni yerinde
Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun ve Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Barosu Adli Yardım Birimi’nde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından bir açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Adli yardım hizmetleri, ekonomik düzeyi iyi olmayıp yargılama masraflarını karşılayamayacak olanların yargılama masraflarının barolar ve Adalet Bakanlığı aracılığıyla karşılanması üzerine kurulmuş bir sistem” dedi.

3 hafta önceye kadar bu hizmetin Bursa Adliyesi’ndeki baro merkezinde verildiğini hatırlatan Altun, “Bursa’daki adli yardım talebi olağanüstü arttı. Fiziksel mekan yetersizliğiyle birlikte raylı ve tekerlekli ulaşımın verdiği kolaylık nedeniyle Bursa’nın merkezinde bulunan Baroevi’ni tümüyle Adli Yardım’a tahsis ettik. Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde olan bina zaten 2002 yılında Adli Yardım Merkezi olarak planlanıp inşa edilmişti. 2006 yılında bitirmiş olduğumuz bu binamızı bütünüyle Adli Yardım Merkezi olarak planladık. Birimimiz yaklaşık 3 haftadır Bursalı hemşerilerimiz Heykel’de Valiliğin arkasında bulunan yerimizde daha etkin ve hızlı başvuru yapabiliyorlar. Burası yurttaşlarımızın yaralarına merhem olmaya devam edecek. Vatandaşlarımız, Adliyenin soğuk duvarlarıyla karşılaşmadan buradaki sıcak ortamda daha çabuk çözüme kavuşacaklar” dedi.

2015’TE İKİ BİN 86 BAŞVURU YAPILDI

Adli Yardım Birimi Sorumlusu Avukat Aynur Çiğdem Ünel de, adli yardım başvuruları hakkında konuştu. 2015 yılında Bursa’da iki bin 86 kişinin adli yardım başvurusunda bulunduğunu kaydeden Ünel, “Adli Yardım başvuru sahiplerinden, gerçekten bu hizmete ihtiyacı olup olmadığını değerlendirmek için bir takım evraklar istiyoruz. Yapılan ön görüşme sonrasında bu evraklarla başvuruları benim tarafımdan alınır. Bazı barolarda memur aracılığıyla yapılan bu hizmet aksaklıklara sebep olabiliyor. Görüşmenin avukat tarafından yapılıyor olması önemli. Sonrasında da haftalık yaptığımız toplantılarda başvuruları değerlendirip, uygun görülenler için avukat ataması yapılıp, yine buradan kendilerini avukatlarına yönlendiriyoruz. Geçen yıl iki bin 86 kişi başvurdu. Bu kayıt altına alınmış başvurudur. Yeterli bilgiye sahip olmayan vatandaş geliyor ve bize valiliğe nasıl başvuracağını, sığınma evine nasıl yerleşeceğini soranlar da var. Bir o kadar başvurusunu almadığımız da var” diye konuştu.

RİSKSİZ BİR HİZMET SUNUYOR

Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yaylalı da, Adli Yardım Birimi’nin Heykel’deki yeni yerine taşınmasının önemine işaret etti. Yaylalı, “Burada olmasının bir diğer önemi de gördüğünüz gibi kadınlardan oluşmakta. Mağdurlar ekonomik olarak güç durumdalar. Ailevi problemler de ön planda olabiliyor. Bunun bağımsız, adliye ortamından uzak, şehrin merkezinde güvenli bir bölgede olması da bu insanların en ufak bir güvenlik riski altında olmadan hizmet almalarına da imkan tanımakta. Bu nedenle bu binanın Adli Yardım Birimi olarak hizmet vermekte kalması önemli” şeklinde konuştu.

Adli Yardım başvurusu için birime gelen vatandaşlar da Bursa Barosu’nun aldığı bu kararın yerinde ve önemli olduğunu söyledi. Vatandaşlar, “Bu kararı alanları tebrik ediyoruz” dediler. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar, “Bursa’nın tam merkezinde her yerden ulaşımın kolay olduğu merkezi bir yer. Baro yöneticilerine teşekkür ederiz” dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.