Hava Durumu

Bursa Barosu Başkanı Altun'dan KHK tepkisi

Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, 29 Ekim'de yayımlanan 675 ve 676 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamelerin adil yargılanma, savunma hakkı, hukuk güvenliği, hak ve adalete erişimi ortadan kaldıran düzenlemeleri içerdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Barosu Başkanı Altun'dan KHK tepkisi
Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tüm baro, oda ve STK’lar, siyasi partiler ve toplumun her bireyi gösterdiği tutumun ülke, hukuk ve demokrasimiz açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. Altun, "Ancak bugün geldiğimiz noktada bu şansın Kanun Hükmünde Kararnameler eliyle kötüye kullanılmaya başladığını görmekteyiz. OHAL’in ilan edildiği günden bugüne çıkarılan KHK ve yapılan kötü uygulamalar ülkemizin hukuk ile demokrasiden uzaklaşmasını sağlamıştır" dedi. 

Cumhuriyet Bayramı olan  29 Ekim 2016 günü yayımlanan 675 ve 676 sayılı KHK’ler adil yargılanma, savunma hakkı, hukuk güvenliği, hak ve adalete erişimi ortadan kaldıran düzenlemeleri içerdiğini savunan Altun, şöyle devam etti: 

"Hukuka aykırı bu düzenlemelerin ortadan kaldırılarak ülkemiz içinde gerekli güven ortamının tesisi ertelenmeyecek önemli bir beklentidir. Savunma hakkının KHK ile kısıtlanması, zorlaştırılması ancak ve ancak PKK, FETÖ/PDY ve benzeri terör yapılanması içerisindeki gerçek faillerin işine yarayacağı gibi yargının tarafsızlık ilkesini yaralayacağı da muhakkaktır. Adil Yargılanma hakkının ihlali niteliğindeki bu düzenlemeler yargıya olan güveni azaltacağı gibi PKK, FETÖ/PDY ve benzeri terör yapılanmasına yönelik davalarda gerçek suç faillerine verilmesi muhtemel cezaları da tartışılır hale getirecektir. Toplumun birlikte yaşayabilmesini düzenleyen tek şey hukuktur. Kamu yönetiminde de asıl olan hukuka bağlılıktır. Bu zor günlerde hukukun hepimiz için vazgeçilmez olduğu ve gerekli olduğunu hatırlatmakta yarar görmekteyiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.