Hava Durumu

Bursa bıçakları dünya vitrinine çıkıyor

Bursa bıçakları görücüye çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2012 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2012 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa bıçakları dünya vitrinine çıkıyor
Büyükşehir Belediyesi ve Bıçaklar Odası tarafından bu sene ikincisi düzenlenecek olan Bursa bıçakları tasarım yarışması için başvurular 15 Mayıs ve 22 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yarışmanın bu seneki teması 'Bursa' olacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Bıçakçılar Odası tarafından organize edilen Bursa bıçakları tasarım yarışmasında en estetik bıçaklar yarışacak. Merinos AKKM'deki basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile bütünleşen bıçakları dünyaya duyurmak için bu yarışmalar düzenlediklerini söyledi. Altepe, "Ecdadımızın ve babalarımızın bize bıraktığı bu el sanatının yaşaması için çalışıyoruz. Bu sanatkarlarımızın gelişimi ve kendilerini yenilemesi için bu yarışmalar büyük önem taşıyor. Bursa bıçakları dünyaca ünlü. Bu sektörün canlanması ve onlara katkı sağlanması ve sektöre renk getirmesi Bursa'nın da bu alanda marka olmasını sağlayacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak esnafa ellerinden gelen desteği sonuna kadar verdiklerini kaydeden Altepe, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bıçakçılık mesleği gelecek nesillere de aktarılmalı. Bıçakçı esnafına bu desteğin verilmesi şart. Sanatkarlarımız göz nuru eserler ortaya çıkartıyorlar. Ama bunun nasıl pazarlanacağı bilemiyorlar. El birliğiyle belediyemiz, üniversite ve esnafımızla bunu yapabilmek istiyoruz. Bu konuya odaklandık. Bu yarışanın ana teması Bursa olacak. Yapılacak olan eserlerde çok yönlü düşünülmesi gerekiyor. Sadece kullanılacak bıçak değil, vitrinleri süsleyecek hediyelik eşyalar da olabilir. Bursa'nın ve şehirle bütünleşen simgeler bu yarışmada değerlendirilecek. Güzel eserler çıkacağına inanıyorum. Yarışma sektörün gelişmesi açısından önemli. Bu yüzden bu sene kategorileri genişlettik."


SONUÇLAR 29 HAZİRANDA AÇIKLANACAK

Altepe, yarışmanın 6 farklı kategoride olacağını belirterek, "Birinci kategori mutfak ve kasap bıçağı, ikincisi kılıç, üçüncü hançer ve av bıçakları, dördüncüsü çakı seti, beşincisi çakı seti ve altıncısı ise testere grubunda olacak. Yarışma için başvurular 15 Mayıs-22 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak. 25 Haziran da jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacak. 29 Haziranda sonuçlar açıklanacak. Komitenin belirleyeceği bir tarihte de ödül töreni yapılacak. Her yarışmacıya katılım ve teşekkür belgesi verilecek" ifadelerini kullandı.

Altepe, yarışmada 6 kategoride dereceye girenlere toplam 60 bin TL'lik ödül verileceğini ifade ederek, "Birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. Bursa bıçakları açısından sanatımıza ve esnafımıza katkı sağlayacak organizasyonlar bundan sonra da devam edecek" dedi.
Bıçakçılar Odası Başkanı Mülazım Gülşen, yarışmaya katılacak adaylara başarılar diledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.