Hava Durumu

Bursa E-Devlet'i çok sevdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa kolay, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde hizmet sunan E-Devlet kapısı üzerinden işlemlerini yürütüyor. Bursa'da işlemlerin yüzde 39'u elektronik olarak yapılırken, bu oranla Bursa, büyükşehir belediyeleri arasında 3'ncü sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa E-Devlet'i çok sevdi!
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve ilçe belediyeleri, bağlı kuruluşlar, iştirakler ve Bursagaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda e-Devlet Kapısı entegrasyonu anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Türksat e-Devlet ve Bilgi Toplumu Direktörlüğünden Ahmet Utku Yaran’ın katıldığı toplantıda e-Devlet Kapısı entegrasyonunun önemi ve amacı hakkında bilgiler aktarıldı. Vatandaşa sunulan hizmetler hakkında bilgiler verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak belediye hizmetlerinin vatandaşa kolay, etkin, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı üzerinden ulaştırıldığını, tüm büyükşehir belediyeleri içinde Temmuz 2013 de sisteme girerek ilk entegrasyon sağlayanlardan biri olduğu ve yüzde 39’luk hizmet oranı ile 3. sırada yer aldığı açıklandı.



Bursa Büyükşehir Belediyesinin şu anda tahakkuk, tahsilat, beyan ve sicil bilgileri gibi hizmetlerini e-devlet kapısı üzerinden verdiğini ve bunun vatandaşlar tarafından da benimsendiğini gördüklerini dile getiren Ahmet Utku Yaran, e-Devlet Kapısı entegrasyonunun önemi ve amacı hakkında ilçe belediye, bağlı kuruluş, iştirakler ve Bursagaz personellerine e- devlet kapısı ve şeffaf belediyecilik hizmetleri ile vatandaş odaklı hizmetler hakkında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.