Hava Durumu

Bursa güneşten elektrik üretimine başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ’ye ait Görükle G46 deposunun üzerine yerleştirdiği 960 panelle güneşten 250 KW’lık elektrik üretimine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa güneşten elektrik üretimine başladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ bütçesiyle Büyükşehir Belediyesi adına inşa edilen Güneş Enerji Santrali (GES) alanında incelemelerde bulundu.

Bursa’nın gelişmesi ve kalkınması için tüm sektörlere el attıklarını ve mevcut potansiyelleri bir bir harekete geçirdiklerini belirten Başkan Altepe, GES yatırımlarının da bu kapsamda gerçekleştirildiğini bildirdi. GES, Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve Hidroelektrik Santrali (HES) gibi yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, "Sahip olduğumuz tüm mekanlarda üretim yapmak için planlama yapıyoruz. Bulduğumuz tüm noktaları üretim yelpazemizin içerisine almak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Başkan Altepe, BUSKİ’ye ait Görükle’deki G46 deposunda güneşten bedelsiz elektrik üretileceğini kaydetti. Depo üzerindeki 4000 metrekarelik alanın güneş panelleriyle kaplandığını, 960 kolektörün hakim pozisyonlarda çatıya monte edildiğini vurgulayan Başkan Altepe, "İnşallah atıl vaziyetteki bu alanda elektrik üreteceğiz. Buradaki potansiyel 250 KW’lık enerji gücüne ulaşmış durumda. Yenilenebilir enerjide örnek bir çalışmayı bu şekilde gerçekleştirerek, Bursa ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.