Hava Durumu

Bursa MHP Belediye Başkan Adayı Koçdemir'den flaş açıklamalar

Bursa'dan uzun yıllar uzak kaldığını ve şehre hizmet edememenin içinde ukde kaldığını belirten MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir, “Öncelikli sorunları milletimezle birlikte tespit ederek, ortak akılla çözüm üreteceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2013 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2013 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa MHP Belediye Başkan Adayı Koçdemir'den flaş açıklamalar

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Kadir Koçdemir, AS TV'de yayınlanan Politik programında Bursa Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan'ın sorularını yanıtladı. 

Kamu görevi gereği uzun yıllar Bursa'dan uzak kaldığını aktaran Koçdemir, "Yasa gereği kendi memleketimizde görev yapamadık. Bundan dolayı doğduğumuz büyüdüğümüz Bursa'ya hizmet edememek içimde bir ukde kalmıştı. Bu yerel seçimlerin bunu için fırsat olduğunu düşündüm. Belediye Başkanı olarak bu kente borcumu ödeyebileceğimi düşündüm. Bunun için en doğru adres olarak gördüğüm MHP'ye müracaatımızı yaptık. Partimizin de uygun görmesiyle hizmet için ilk adımımızı attık. Vatandaşlarımızın teveccühü ile ikinci adımımızı da atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Bursa'nın en önemli sorunlarının şehir içi ulaşım ve çarpık yapılaşma olduğunu belirten Koçdmir, "Bursa'da birçok alanda olduğu gibi bu konularda da 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ediliyor. Mesela tüm itirazlara rağmen yapılan T1 hattının toplu taşımaya katkısı sadece yüzde 1 iken, yüzde 60 oranında trafiği aksatıyor. Doğanbey'de yapılan kentsel dönüşüm çalışması bunun diğer bir örneği. Bizim önceliğimiz bu yanlış düşünceye son vererek, vatandaşla birlikte karar vererek Bursa'yı ortak akılla yönetmek" dedi.

REKLAM DEĞİL HİZMET

Bursa'da özellikle son yıllarda, reklam tanıtım gibi sosyal etkinliklerin ön plana çıkarıldığını kaydeden Koçdemir, "Yan hizmetler veya makyaj çalışması diye adlandırdığımız bu faaliyetleri minimuma indirgeyerek, altyapı, ulaşım, kentleşme gibi sorunlara ağırlık vereceğiz. Özellikle demiryolu altı diye tabir edilen şehrin o bölgelerindeki sorunlara yöneleceğiz. Reklam değil, hizmet yapacağız. Halkımızın beklentisi de budur" ifadelerini kullandı.

TUTARLILIK DEVAM EDİYOR

MHP'nin 2009 yılında hazırladığı '2023 Yeşil Metropol Bursa Hareket Planı' ve 'Yavaşlatılmış Şehre Doğru' projelerini hatırlatan Koçdemir, "Partimizdeki tutarlılık devam ediyor. Biz bunları temel alıp önümüzdeki haftadan itibaren çok ciddi bir maratona başlıyoruz. Halkımızın karşısına çıkacağız. Ama altını çizmek istiyorum; önereceğimiz şeyler bir teklif maiyetindedir. Halkımız bizi seçtiğinden sonra dayatmacı tavır içinde olmayacağız. Belki projeler revize edecek. Seçildikten sonra da halkla birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.