Hava Durumu

Tramvay hattı projesine durdurma kararı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Meydanı-Terminal arasında ihale ettiği 9,4 kilometrelik tramvay hattı projesi ihaleyi kaybeden firmanın itirazı sebebiyle durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Tramvay hattı projesine durdurma kararı
Bursa Hakimiyet yazarı Serkan İnceoğlu bugünkü köşesinde yaşanan gelişmenin detaylarını kaleme aldı.

İşte İnceoğlu'nun o yazısı:

Kent Meydanı-Terminal arası için…
Tramvay hattının yapımına başlandığında, iş makineleri ve kamyonlar sahadaydı, ancak yaklaşık 2 hafta önce çalışmalar durdu.
Bursa, merak ediyor..
İhaleyi kaybeden firmanın idari itirazlarının ardından, Ankara’da idari dava açtığını kaleme aldığımız için biz de meraklandık.
İtirazı yapan Öztimurlar’ın davasına karşılık, işi üstlenen Ultra Teknoloji’nin evrakında eksiklik olduğu gerekçesiyle mahkemece düzeltme isteniyordu.
Ultra Teknoloji, kendi açısından sorun olmadığı ve evrağında gerekli düzeltme yapacağı gerekçesiyle soğukkanlılığını koruyordu.
Hak arayışını yargıya taşıyan Öztimurlar, Bursa’ya hizmetleri ve müteahhitliğini yaptığı Kestel hattının deneyimiyle Danıştay’dan lehinde karar bekliyor.
Kamu İhale Kurumu da, Ultra Teknoloji’nin lehine kararının arkasına durarak, temyiz başvurusuyla da Danıştay’ın gündeminde bulunuyor.
Tedbiren…
Büyükşehir Belediyesi, ihalenin sonucuna ilişkin belirsizlik gerekçesiyle işi üstlenen firmadan 2 hafta önce inşaatı durdurmasını istemişti.
Dünkü sıcak gelişmeyle…
Ultra Teknoloji, oluşan hendekler ve çevresel riski ortadan kaldırabilme gerekçesiyle dün iş makinaları ve kamyonlarını kendi inisiyatifiyle yeniden sahaya çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ise, yeniden başlatılan çalışmalarını durdurması için firmayı uyaracağı konuşuluyordu.
Şimdi, gözler…
Danıştay’da!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.