Hava Durumu

Bursa Valisi Küçük: FETÖ diz çöktü

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Vali Küçük, ağır darbe yiyen FETÖ’nün operasyonel gücünün kalmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 06:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 06:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Valisi Küçük: FETÖ diz çöktü
Bursa'daki FETÖ operasyonlarını değerlendiren Vali İzzettin Küçük, bin 831 kişinin kamuyla ilişiğinin kesildiğini, bin 253 kişinin de görevden uzaklaştırıldığını söyledi. 790 tutuklama kararı  verildiğini belirten Küçük, mağduriyet iddialarının da titizlikle incelendiğini vurguladı. 

TEMİZLİK SÜRECEK

Örgütün gücünü kaybettiğini dile getiren Küçük, “40 yılda devletin bütün hücrelerine yerleşmiş bir yapıyı 'üç buçuk ayda temizledik' demek iddialı olur ama önemli olan şu ki; artık operasyonel güçleri kal- madı. Mücadele kararlılıkla devam ediyor” dedi. 

Sönmez Medya’ya konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, kentte yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları hakkında çarpıcı bilgiler verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalardaki son verileri paylaşan Küçük, “Bugüne kadar memuriyetten bin 831 kişi atıldı. Bin 253 kamu çalışanı ise görevden uzaklaştırıldı. Bu kadar kişi arasında yanlışlıklar da olabiliyor. İncelemelerin detaylı yapılmadığı yönündeki algılar doğru değil. FETÖ ile bağının olmadığı tespit edilen 404 kişi göreve iade edildi. Bursa'da soruşturmalar çerçevesinde 790 kişi tutuklandı. Adli kontrol altında olan kişi sayısı ise 409... 157 kişi serbest bırakıldı. 161 kişi de aranıyor. Kamu görevini aksatacak bir durum söz konusu değil" dedi. 

KARARLILIK VURGUSU

FETÖ'nün gücünün kalmadığını belirten Küçük, “40 yılda devletin bütün hücrelerine yerleşmiş bir yapıyı 'üç buçuk ayda temizledik' demek iddialı olur ama örgütün artık operasyonel gücü kalmadı. Halkımıza zarar verecek bir durumları yok" ifadelerini kullandı. Soruşturmalarda mağduriyet yaşandığı iddialarına da değinen Vali Küçük, valilik bünyesinde oluşturulan komisyonlarda sürecin titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan İzzettin Küçük, "PKK, DEAŞ senkronize bir şekilde saldırıya geçti. Bunun büyük ölçüde Suriye ve Irak ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sınırlar yeniden çiziliyor. Türkiye'yi oradan uzak tutma çabası var” dedi. Bursa'daki yatırımlarla ilgili de bilgi veren Vali İzzettin Küçük, İstanbul-Orhangazi-İzmir Oto-yolu'nda ciddi bir aşamaya gelindiğinin altını çizerek, yüksek hızlı trende de zeminden kaynaklı yaşanan sorunların çözüldüğünü söyledi.

Trafik sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını belirten Küçük, “Büyük fabrikaların işçi taşımasının 19:00'a çekilmesini önerdim. Bu gerçekleşirse 20:00'ye kadar 5-6 bin kadar servis yolda olmayacak. Yeni metro hatlarının yeraltından gitmesi gerekiyor. Bana sunulan bir hat var. Hükümetten destek almak için milletvekillerimiz  çalışıyor. Önümüzdeki yıl, bu konuda önemli gelişmeler olacak" dedi.(Fatmagül EREL)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.