Hava Durumu

Bursa'da 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?

Türkiye'yi derinden sarsan 15 Temmuz darbe girişiminin detayları birer birer ortaya çıkmaya devam ediyor. Bursa İl Jandarma Komutanı'nın da aralarında olduğu iddia edilen FETÖ'cü hainlerin Bursa'daki rolü ve devletin önemli kademelerine nasıl sızdığına ilişkin önemli bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 05:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 05:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
Darbe girişiminin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen hain planda önemli bir yer tutan Bursa'da o geceye dair yeni detaylar ortaya çıkıyor. FETÖ'cülerin hain planını o gece evindeyken öğrenen Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın derhal Jandarma Genel Komutanlığı'na geçerek nizamiyede Jandarma Özel Harekat (JÖH) timine kapıları tutturduğu, içeriye giriş çıkışları engellediği öğrenildi. Tümgeneral'in "Buranın komutanı benim. Siz de milletin ordususunuz. Bu hain kalkışmayı lanetliyorum" dedikten sonra gerekli emirleri vererek nizamiyedeki askerlerin şaşkınlığını giderdiği bilgisine ulaşıldı.

Ülke genelinde büyük endişenin hakim olduğu o karanlık gecede bilindiği üzere Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda da oldukça sıcak saatler yaşanmıştı. Sözde sıkıyönetim komutanı olan İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’un emrini iletmek üzere Tümgeneral Saldık'ın yanına giden bir uzman çavuşun, "Derhal odanıza gidin ve oradan dışarı çıkmayın" ifadelerini kullandığı, kahraman komutan Saldık'ın ise bu askeri "Ben kanunsuz emri tanımıyorum" diyerek yumruklayıp derdest ettiği ortaya çıktı.

  
Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık

Garnizon'da dik bir duruş sergileyerek darbecilere geçit vermeyen Tümgeneral Saldık daha sonra, 'Ben buranın sıkıyönetim komutanıyım' diyerek çıkıp gelen Albay Akkuş'u da yaka paça dışarı atarken, Albay Akkuş, sözde bildiriyi yanına alarak 1 teğmen ve 5 başçavuşla Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek komutayı ele geçirmeye kalkıştı.

Öte yandan Vali İzzettin Küçük'ü arayıp bilgilendiren Tümgeneral Seyfullah Saldık, "Tüm birimlerinizle sizin emrinizdeyim. Darbeci Albay Yurdakul Akkuş ve beraberindekiler şu anda Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hain planı uygulamaya geçirmeye çalışıyor. Emriniz olursa kendilerini gözaltına alalım" dedi ve Vali'nin emriyle hainler İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yakalandı. Gözaltına alınan Albay Akkuş'un cebinden çıkan darbecilerin görev listesi de, o gece hainlerin oyununun yurt genelinde bozulmasını sağladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.