Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da adliyelere FETÖ baskını!

Bursa Adalet Sarayı ile iki ilçe adliyesine eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, FETÖ ile bağlantıları olduğu tespit edilen 18 adliye çalışanını gözaltına aldı. Adliye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da adliyelere FETÖ baskını!
İlker TÜRKER'in haberi...
15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Adalet Sarayı ile Gemlik ve Karacabey ilçe adliyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında zabıt katibi, icra müdür yardımcısı ve yazı işleri müdürlerinin bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

ADLİYEDE ARAMA

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu şahısların ev ve adliyedeki ofislerinde arama yaptı. Gözaltına alınan şüphelilerin, yapılan inceleme sonucunda FETÖ'nün haberleşme aracı olan 'Bylock' uygulamasını kullandıkları tespit edildi.

GÜLEN'İN TALİMATINA UYMUŞLAR

Ayrıca şüphelilerin bir kısmının ise Fethullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları da tespit edildi. Gözaltındaki 18 kişi, ifadelerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

FETÖ'YE 8 TUTUKLAMA

"FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak ve 6145 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek" suçlarından adliyeye sevk edilen 18 kişiden, 8 tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 7 kişi adli kontrol şartıyla 10 kişi ise serbest bırakıldı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.