Hava Durumu

Bursa'da AK Partili kadınlara şok cevap

Bursa’da AK Parti üyesi kadınlar, "şiddete hayır" demek için Demokrasi Meydanı’nda yoldan geçen erkeklere kırmızı karanfil dağıttı. Bazı erkekler karanfilleri almazken, bazıları ise "kadınlar olmazsa biz bir hiçiz" diye konuştu. Meydanda tezgah açan yaşlı bir adamın "Kadınları döveceksin ki, çeneleri biraz kapansın" sözleri ise karanfil dağıtan kadınları şok etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da AK Partili kadınlara şok cevap
Bursa AK Parti Kadın Kolları İl yönetimi tarafından organize edilen ve kadınların erkeklere karanfil dağıttığı basın açıklaması renkli görüntülere sahne oldu. 

"Kadına yönelik şiddete hayır" demek için toplanan bir grup kadın ellerinde karanfillerle Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, "Kadın ve şiddetin birlikte anılması artık farkındalık oluşturmaktan ziyade toplumun geleceği açısından olumsuz bir duruma neden olmaktadır. Öncelikli olarak her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı vardır. Ancak ekranlarda gördüğümüz şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajını oluşturmanın mümkün olmadığı düşüncesiyle hareket etmenin vakti gelmiştir" dedi.

Basın açıklamasının ardından kadınlar ellerindeki kırmızı karanfilleri "şiddete hayır" diyerek yoldan geçen erkeklere dağıttı. Bazı erkekler çok mutlu olurken, kimileri ise çekinip karanfilleri almak istemedi. 



Basın açıklamasının ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Kapıcıoğlu Demokrasi Meydanındaki esnafa karanfil dağıttı. Meydanda tezgah açan yaşlı bir adama karanfil uzatan kadınlar aldıkları cevap karşısında adeta şok oldu.



İsmini vermek istemeyen yaşlı adam, kendisine karanfil uzatan Kapıcıoğlu’na "Kadını döveceksin, dilini biraz kessin. Kadın dır dır dır konuşup durmazsa adam da bir şey yapmaz “ dedi. Yaşlı adamın bu çıkışı kadınlar arasında gülüşmelere neden oldu. Araya giren Kapıcıoğlu "Amca sen en iyisi, bu karanfili eşine götür. Ama sakın unutma" dedi. 

AK Partili kadınlardan karanfil alan Mahir Atık, “Kadınlara çok iyi bakmamız lazım. Kadınlar olmazsa biz bir hiçiz” dedi. Atık’ın bu sözleri kadınlardan alkış aldı. 47 senelik evlilik hayatında eşiyle bir gün bile tartışmadığını belirten Kadife Ülkü ise yeni evli ve evlenecek olan çiftlere nasihat ederek, “Kadının her zaman yaşaması var olması lazım. Bir evde kadın olmazsa huzur olmaz, bereket olmaz. Bizim eşimle bir birimize 47 senedir kötü bir sözümüz yoktur . Varlığı da gördük, ayaklarımızın nasır tuttuğu yokluğu da gördük. Gençlere tavsiyem imzayı atarken diyorlar ya iyi günde kötü günde diye sadece iyi gün değil kötü günde de birlikte olsunlar" dedi.

Erkeklerin karanfilleri almak istememesini çok enteresan bulduğunu ifade eden Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, "Bazı arkadaşlar acaba şiddet uygulayan beyler mi karanfil almak istemiyor" diye düşünmeye başladı. Çekindiler herhalde. Bizim şiddete karşı sadece çiçeğimiz var, başka da bir şeyimiz yok. Biz çiçeği verelim onlar da şiddet uygulamasınlar” şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.