Hava Durumu

Bursa'da akıllara durgunluk veren eğitim skandalı

Bursa'daki derslik sıkıntısını gidermek için dört bir koldan çalışılırken, kaba inşaatı bir hayırsever tarafından tamamlanan okul, bürokrasi engeline takıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da akıllara durgunluk veren eğitim skandalı

Hayırsever Mustafa Özer, eğitime destek vermek adına 2012 yılında Valilik, Yıldırım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Özer, protokole uyarak Hacivat Mahallesi’ndeki 24 derslikli okulun kaba inşaatını Şubat 2013’te tamamlayarak teslim etti.

İŞLER ÇOK YOĞUN

Okulun ince işçiliğini üstlenen Bursa İl Özel İdaresi aradan 5 ay geçmesine rağmen bir türlü binanın yapım ihalesini gerçekleştiremedi.  Gecikmenin iş yoğunluğundan kaynaklandığı belirtilirken, olaya el koyan Vali Şahabettin Harput, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Hayırsever Mustafa Özer, eğitime destek vermek adına 2012 yılında Valilik, Yıldırım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı. Protokole göre, Hacivat Mahallesi’ne yapılacak katlı ve 24 derslikli ilkokulun kaba inşaatını hayırsever iş adamı yapacak, içini ise, İl Özel İdare tamamlayarak 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirilecekti. Hayırsever işadamı kendi üstüne düşeni kısa sürede yaparak okul binasını Şubat 2013'te tamamladı.

DAHA ACİL İŞLER VARDI

Ancak aradan, geçen 5 aya rağmen İl Özel İdaresi okula bir çivi çakmak bir tarafa henüz ihalesini dahi gerçekleştirmedi. Gecikmenin iş yoğunluğundan kaynaklandığını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayla Yenidünya, "Daha acil ihaleler olduğu için bu gecikme yaşanmış olabilir. Fakat 22 Temmuz'da okul ile ilgili ihale süreci başlayacak. Ben protokole göre bu inşaatın eylül ayına yetişerek hizmet vermeye başlayacağını düşünüyorum. Aksi takdirde süre uzatımı verilerek çalışmalar tamamlanacak" dedi.

ÜSTÜME DÜŞENİ YAPTIM

Eğitime destek vermek için hiçbir sorumluktan kaçınmadığını ve kendisine bu yönde gelen teklifi memnuniyetle karşıladığını ifade eden hayırsever işadamı Mustafa Özer, "Ben aslında okul inşaatının masraflarının tamamını üstlenerek üç katlı olarak yapacaktım. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bölgede ciddi bir derslik sıkıntısı olduğunu söyleyerek, okulu 4 kat olarak sadece kaba inşaatını yapmamı rica ettiler. Ben de bunu memnuniyetle kabul ettim. Ben kendi üstüme düşeni yaptım. Bundan sonra da bu okula desteğimi sürdüreceğim. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen okul hala benim teslim ettiğim gibi duruyor. Bir tek çivi bile çakılmadı. Bürokrasinin bu kadar hantal bir yapıda olması işleri aksatıyor" diye konuştu.

SINIFLAR 45 KİŞİLİK

Okulun yeni eğitim öğretim dönemine yetişmesinin mümkün görünmediğini ifade eden Hacivat Mahalle Muhtarı Hayrettin Aygün ise bölgede yaklaşık 2 bin 500 ilköğretim öğrencisi olduğunu ve tek bir okul olması sebebiyle sınıfların 45 kişilik olduğunu ifade etti. Kendilerine 2013 eğitim ve öğretim yılına yetişeceği söylenen okul inşaatında aylardan beri hiçbir çalışma yapılmadığını aktaran Aygün, "Bu bürokrasinin hantallığından kaynaklanan bir sorundur. Mahallemizde bulunan aileler ve öğrenciler büyük mağduriyet yaşayacaklar" dedi. (Ergün DEMİRCİ'nin ÖZEL HABERİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.