Hava Durumu

Bursa'da alışveriş günlerine rekor ilgi

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ne tüketiciler yoğun ilgi gösterdi. Hafta boyunca alışveriş için Kapalı Çarşı’yı tercih eden vatandaşların yaptığı 2 milyon 200 bin lirayı geçen alışveriş karşılığı 22 bin çekiliş kuponu dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da alışveriş günlerine rekor ilgi
Dünyanın en büyük ve en eski çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ yoğunluğu devam ediyor. BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği işbirliğiyle 22 Nisan Cuma günü başlayan ‘Alışveriş Günleri’, vatandaşların alışveriş için bölgeyi tercih etmesinde önemli bir rol oynuyor.

Tüketiciler bölgedeki anlaşmalı işyerlerinden toplamda 100 liralık her alışverişlerine bir çekiliş bileti almaya hak kazanıyor. 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin sonunda gerçekleştirilecek çekilişle 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve 10 akıllı cep telefonu sahiplerini bulacak.

Bir hafta boyunca alışverişlerini yapan vatandaşlar, çarşının belirli noktalarında kurulan başvuru merkezlerine akın etti. Merkezlerin önünde kuyruk oluşturan tüketiciler gerçekleştirdikleri alışverişlerin karşılığında çekiliş kuponu aldı. Vatandaşların yoğun ilgisi sonucu bir haftada 2 milyon 200 bin liralık alışveriş karşılığında 22 bin çekiliş kuponu tüketicilere dağıtıldı.

Alışveriş için Tarihi Çarşı’yı tercih eden tüketiciler Geyve Han önünde önemli etkinliklerle buluşuyor. Geyve Han önünde kurulan etkinlik alanında Bursa Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) tarafından ebru, ipek halı ve geleneksel el sanatları hakkında uygulamalar gerçekleştirildi. Bursalı İlizyonist Abdullah Akpınar’ın sergilediği ilizyon gösterisi ise vatandaşların ilgisini çekti. Etkinlikler kapsamında 1 Mayıs’ta hat, tezhip, ebru ve koza atölyesi, 7 Mayıs tarihinde Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası Konseri ve 8 Mayıs tarihinde ise Karagöz Halk Dasları Topluluğu Gösterisi alışveriş için bölgeye gelen tüketicilere sunulacak. Alışveriş günleri kapsamında belirlenecek 2 gün ise Bursastore TIR’ı da özel indirimler yapacak.

Tüketicilerin alışveriş için 3 bin 500 işyeri, 25 bin çalışan ve 100 bin ailenin hayatını tanımlayan Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne akın ettiğini belirten Başkan Burkay, “Halkımızın yaşanan terör saldırısına rağmen örnek bir duruş sergilemesi sayesinde bölgemizde ticaret aksamadan devam ediyor. Bir hafta önce startını verdiğimiz payitaht çarşı alışveriş günleri etkinliğimize yoğun katılım gösteren vatandaşlarımız bir hafta gibi bir sürede gerçekleştirdikleri 2 milyon 200 bin liralık alışveriş ile kampanyamıza katıldı. Alışveriş için Tarihi Çarşımızı seçerek etkinliğimize katılım sağlayan tüm tüketicilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.