Hava Durumu

Bursa'da balon fabrikasında büyük yangın!

Bursa'da helyum gazıyla balonları şişiren bir fabrikada yangın çıktı. 4 iş yeri ve yaklaşık 2 evin zarar gördüğü alanda zaman zaman patlama sesleri duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da balon fabrikasında büyük yangın!
Bursa’nın Osmangazi İlçesi'nde, bir uçan balon imalathanesinde helyum gazının alev alması sonucu yangın çıktı. Hızla yayılan ve çevresindeki işyerine de sıçrayan yangın, zaman zaman helyum tüplerinin de patlaması nedeniyle korkuya neden oldu.



Yangın, merkez Osmangazi ilçesi Demiryolu Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, helyum gazıyla balonları şişiren bir fabrikada bilinmeyen bir sebepten helyum gazı patladı. Patlamanın etkisiyle fabrika alevlere teslim oldu. Kısa sürede büyüyen yangın civardaki 3 fabrika ve 2 eve sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 




İmalathanede bulunan çok sayıda helyum gazı tüpü infilak etti. Hızla yayılan yangın, bir kereste deposu ile lastik tamir atölyesine de sıçradı.

Patlamalar nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşarken yangın nedeniyle şehir merkezinin üzerini kara bulutlar kapladı. 

İŞTE O ANLAR


BURSARAY SEFERLERİ DURDURULDU

Bursa Büyükşehir İtfaiye ekiplerinin yanısıra çevre ilçe itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, bölgeye ambulanslar sevk edildi. Polis ekipleri Merinos Kavşağı’ndan itibaren Mudanya yolu gidiş istikametini trafiğe kapatırken bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.. Bursaray seferleri de kısa süreliğine güvenlik amacıyla durduruldu. 

Turgay P'ye ait olduğu öğrenilen merkezdeki yangın,  ekiplerin yaklaşık 2 saat çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 3 itfaiye erine, sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını söyledi. Doğan, ''Çok sayıda itfaiye ekibimizle yoğun bir çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Hasar tespiti, soğutma çalışmalarının ardından yapılacak.'' dedi.

İŞTE O ANLAR



Bu arada, Bursa-İzmir karayolunda ulaşım yeniden açılırken  ve Bursaray seferleri  de hizmete girdi.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.