Hava Durumu

Bursa'da başkanlar aşure dağıttı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da başkanlar aşure dağıttı
Muharrem Ayı münasebetiyle AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı ve Halkın Direnişi Derneği'nin (HADİDER) Şehreküstü Camii önünde düzenledikleri organizasyonlara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meydanda bulunan halka aşurelerini dağıtırken, aynı zamanda birlik mesajı verdi.

Vatandaşların aşure gününü tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kültürümüzün en önemli yapı taşlarından birini oluşturan bu anlamlı günün, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, hoşgörüye ve kardeşliğimize vesile olmasını dilerim" dedi.

Farklılıklara göre aşure gibi bir olunması gerektiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Aşure çeşitli nimetlerden oluşup tatlı oluyor. Ülkemiz ise çeşitli etnik veya kültürel yapıya sahip insanların bir araya gelip cennet vatan olmuştur. Bugün bu birlikteliği görmek, kaynaşmayı pekiştirmek, barış ve huzuru teneffüs etmek için bir araya geldik" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.