Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da dev operasyon! 107 gözaltı...

Türkiye genelinde yapılan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında Bursa'nın 3 merkez ilçesinde de bin 200 polis ve narkotik köpeğinin de katıldığı geniş çaplı huzur operasyonu yapıldı. Uygulamada, 107 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 23:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 23:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da dev operasyon! 107 gözaltı...
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı huzur operasyonları yapıldı. Uygulama kapsamında Bursa'da da saat 19.30'dan itibaren Bursa polisi şehrin 3 merkez ilçesi Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım'da geniş çaplı uygulama yaptı. Narkotik, Terör, Asayiş ve ilçe karakolları ile Güvenlik Şube ve Ahlak Büro ekiplerinin de aralarında bulunduğu 120 motorize ekip ve bin 200 polis günlük kiralanan evler üzerinde de uygulama yaptı.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Gece kulüpleri, gazino ve müzikholler denetlendi, aramalar yapıldı, çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi. Konsomatris çalıştıran işyerlerine ceza kesildi, pasaportu ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Yıldırım ilçesine bağlı Beyazıt, Zeyniler, Yavuzselim, Vatan mahallelerinde yapılan operasyonlarda ekipler şüpheli gördükleri şahısları durdurup üst araması ve kimlik kontrolü yaptı. Şüpheli görülüp durdurulan bir araçta yapılan aramalarda ise bir miktar metamfetamin maddesinin çıkması üzerine araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. Trafik ekiplerinin yaptığı kontrollerde ise alkollü oldukları belirlenen sürücülere cezai işlem uygulandı.

\\\\\\\"\\\\\\\"

EMNİYET MÜDÜRÜ YÖNETTİ

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da yapılan eş zamanlı operasyonu MOBESE binasından anbean izleyip ekipleri yönlendirdi. Daha sonra sahaya inen Yıldız, Beyazıt Caddesi ve Kartal Sokak'ta uygulama yapan narkotik ekiplerinin yanına giderek operasyonları yerinde izledi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Narkotik köpeğinin de katıldığı uygulamada madde kullanımının çok olduğu mahalleler didik didik arandı. Nilüfer ilçesinde de çok sayıda kafe ve iş yeri polis ekipleri tarafından denetlendi. Çalı, Görükle ve Minareliçavuş mahallelerinde yapılan asayiş uygulamalarında da yakalanan alkollü 2 sürücüye cezai işlem yapıldı. Kontroller gece saat 24.00'e kadar sürdü.

\\\\\\\"\\\\\\\"

5 BİN KİŞİ SORGULANDI

Uygulamada, 5 bin 112 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Aranan 37 kişi gözaltına alındı. Üst araması, dükkan, otomobil, park ve bahçelerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 43 fişek, 2 muşta, 1 elektroşok cihazı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Aramalarda suç unsuruna rastlanan 70 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan 774 araç sorgulanırken, 63 araç hakkında 27 bin 400 TL cezai işlem uygulandı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.