Hava Durumu

Bursa'da çete operasyonu

Ünlü manken Ebru Destan'ı tokatlamasıyla gündeme gelen Şahin T.'nin de aralarında bulunduğu 33 kişi, çete operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da çete operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şahin T.'nin liderliğindeki suç örgütüne yönelik 1.5 yıl süren çalışmanın ardından Ankara, Antalya, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

33 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet tabanca, kumar oyun malzemeleri ile çeşitli belgeler ele geçirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda şebekenin Çankaya bölgesinde bulunan eğlence mekanlarına giderek eğlendikleri, hesap vermemek ve korkutarak bir nüfuz oluşturmak adına müşterilerin yoğun olduğu saatlerde sebepsiz yere olay çıkardıkları belirlendi.

Çıkan olaylarda çete üyelerinin aralarında kadınların da olduğu müşterileri kasten yaraladıkları belirlenirken, kendilerini kamu otoritesi yerine koyup sokağa çıkma yasağı veya işyerine girmeme yasağı uyguladıkları anlaşıldı. Otopark ve kafe sektöründe bazı kişileri tehdit eden suç örgütünün baskı yoluyla sindirdikleri kişilerin işyerlerini örgüt mensuplarına devretmek zorunda bıraktıkları, gelirlerine ortak oldukları, iş yerlerinden yüksek meblağda ürün alıp parasını ödemedikleri de tespit edildi.

Çetenin ayrıca çek senet tahsilatı, tefecilik, kumar oynatma gibi suçlara karıştığı, hileli yollarla senet imzalatarak dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı. Şebekenin suçtan elde elde ettikleri geliri gayrimenkul alarak akladıkları da belirlendi.

Zanlılar, polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.