Hava Durumu

Bursa'da gazetecilerin tutuklanması ve Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) üyeleri ile Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dürdar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanması ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine düzenlenen basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da gazetecilerin tutuklanması ve Elçi'nin öldürülmesi protesto edildi
Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Heykeli önünde toplanan grup adına açıklama yapan gazeteci Rabia Deniz , “Dündar ve Gül’ün tutuklanmasıyla, Türkiye, uluslararası kamuoyu önünde bir 'yalan haber yapıldığı' iddiasıyla değil, bu devletin halkına yalan söylediği belgelediği için gündem olmuştur” dedi. Rabia Deniz konuşmasını, "Türkiye'de, suçu işleyenin değil, suçu açığa çıkaranların yargılanmasına neden olanların bu süreç geride kaldığında, tarihin çöplüğünde, çarpık vicdanlarıyla baş başa kalacaktır” diyerek tamamladı.

Bursa Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ise Diyarbakır’da meydana gelen saldırıda ölen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili olarak, “İfade özgürlüklerimizi, farklı olmamızı, farklı şeyler söylememizi cezalandıran ama ölümle ama hapislerle ama kelepçelerle doğrudan saldırı altında olan bu değerlerdir ” dedi.

Tahir Elçi ile önceki gün telefonla konuştuğunu belirten Demiröz, “Sevdiğim bir dostumdu. Türkiye nereye taşınmak isteniyor, kaygı verici buluyoruz” diye konuştu. Basın açıklaması daha sonra sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.