Hava Durumu

Bursa'da kaldırım işgaline zabıta operasyonu

Bursa’nın Yıldırım İlçesi'nde zabıta ekipleri, kaldırımları yaya geçişini engelleyecek şekilde işgal eden işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kaldırım işgaline zabıta operasyonu
Yıldırım Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların yoğun şikayetleri doğrultusunda kaldırım işgaline son vermek için konunun muhataplarına uyarılarda bulundu. Tayyareci Mehmet Ali Caddesi üzerinde uyarıları dikkate almayan işletme sahiplerine uygulanan denetimde kaldırım işgaliyesi önlenerek Yıldırımlıların güvenli yaya trafiği sağlandı.

Kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesinin göstergesi olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaldırımların usulsüz şekilde kullanımının görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayaların hayatlarını tehlikeye attığına da dikkat çekti. Başkan Edebali “Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz” dedi.



Kaldırım işgali konusunda vatandaşlardan çok sayıda şikâyet aldıklarını da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın ekonomik kalkınması için esnafa her zaman destek olduklarını, ancak esnafın da kaldırımların yayalar tarafından kullanılması konusunda daha hassas olması gerektiğine işaret etti.

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşların kaldırımları kullanarak kendilerini oluşabilecek kazalardan korurken, buralara tezgâh koyulmasının ulaşımı aksattığını belirten Başkan Edebali, “Bizler denetimlerimiz ile kaldırımları tekrar gerçek sahipleri vatandaşların kullanımına uygun hale getiriyoruz. Esnaf kardeşlerimizin bu kurallara uygun hareket edeceğine inanıyorum. Denetimlerimiz devam edecek” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.