Hava Durumu

Bursa'da kaybolan paralar için mangal yakıp...

Bursa'da,. sendikacılar, PTT ATM'lerinden 285 bin liranın kaybolmasını proteto etmek için sahte para yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kaybolan paralar için mangal yakıp...
Bursa’da PTT ATM'lerinde kaybolduğu iddia edilen 285 bin lira için eylem düzenlendi. Paraların kayıp olduğu iddiasıyla daha önce çeşitli eylemler yapan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyeleri, parayı bulamayan PTT yetkililerini protesto etmek amacıyla sahte 200 liraları mangalda yaktı.
 
Heykel PTT önünde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, "Çok çaba gösterdik ancak para bir türlü bulunamadı. Bilindiği üzere 08.06.2015 tarihinde Heykel PTT Merkez Müdürlüğüne bağlı 10 ATM makinesinde yapılan kontrol sonucu 9 ATM makinesinde 285 bin liranın para noksan olduğu anlaşılmıştır. Buharlaşan devletin parasını, bulma, arama gayreti içerisinde olması gerekenler kıllarını bile kıpırdatmadan oturmuşlardır ve paranın kaçırılmasına sebebiyet verilmiştir. Soruşturmanın selameti için Başmüdür Osman Tekin ve diğer sorumlular hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Yapılmadığı gibi konunun üstü örtülmeye ve önemsizleştirilmesine çalışılmaktadır. Kariyer, liyakat ve hakkaniyetin gözetilmediği her kurumun yaşayacağı sonuç budur. ATM'lerden çalınan 285 bin lirayla ilgili aradan 173 gün geçmesine karşın halen bir sorumlu bulunmadı. Şimdi soruyorum ATM sorumlusu memura, ATM’ye koymadığın parayı cebine mi koydun? Bu kadar basit bir olayı şimdiye kadar niçin çözemediniz? Ucu kimlere uzanıyor? Memur konuşur diye mi korkuyorsunuz?” dedi.

ATM’deki kayıp paranın bulunana kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Avcı, “Türk Habersen Bursa Şubesi olarak olayı öğrendiğimiz tarihten itibaren devletin parasının takipçisi olduk 10 gün bekledik sorumlu idareciler tarafından gerekli önlemlerin alınmadığını gördük. Adli mercilere başvurumuzu yaptık. Bundan sonra bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.