Hava Durumu

Bursa'da kentsel dönüşümü destekliyoruz ama…

Özellikle yapı denetimi ve inşaat konusunda öne çıkan birkaç isimden biri olan İnşaat Mühendisleri Odası Başkan adayı Yaşar Poyraz, kentsel dönüşüme tam destek verdiklerini açıkladı ve uyardı; ‘Ancak bu haliyle her şey çok eksik ve yetersiz. Madem yeniden başlıyoruz. Bütüncül planlamalarla geleceği yeniden planlayalım.’

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da kentsel dönüşümü destekliyoruz ama…
Hatta bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinin örnek olduğuna dikkat İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz, ‘Ancak burada örnek bir çalışma yürüten Büyükşehir başka bir yerde 0.50 emsal artışı ile nüfus yoğunluğunu yüzde 50 artmasının önünü açarak zaten içinden çıkılmaz hal alan ulaşım, trafik, alt yapı gibi sorunları ikiye katlıyor. Bursa’nın vizyonu çok büyük. 2023 yılında nüfus 6 milyona yaklaşacak.  Şimdi bile ciddi sıkıntı varken hangi ana arter, hangi yol bu yoğunluğu kaldıracak. Zaten çok geç kaldık. Kamu bunu görmek zorunda ’ dedi

Basın mensupları ile bir araya gelen İnşaat Mühendisleri Odası Çağdaş Grubu Başkan Adayı Yaşar Poyraz, kentsel dönüşümle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘Bizler güvenli yapı üretmekle sorumluyuz’

Kentsel dönüşümün kulağa hoş gelen, özendirici bir söylem olduğunu belirten Yaşar Poyraz, ancak kentsel dönüşüm için yapılan değişimler, kanunlar ve yürütülen projelerin yetersiz olduğunu savundu. Poyraz, ‘Bizler güvenli yapı üretmekle sorumlu insanlarız. Onun için mesleğimizin ve topluma olan sorumluluğumuzun gereği gerçekleri söylemek zorundayız. Evet, kentsel dönüşümde başlangıç iyi ama eksik çok fazla.  Mutlak ve mutlaka geliştirilmeli iyileştirilmesi lazım. Şehri bütün olarak ele almamız lazım Yıldırım’da ayrı Osmangazi’de ayrı Nilüfer’de ayrı Büyük Şehirde ayrı bir çalışma yapıyoruz. Evet, herkesin kendi içinde ayrı bir zorlukları ve farklılıkları var. Ama dönüşümü yaparken Bursa’yı bütün olarak ele almamız lazım bütüncü bir plan yapmamız lazım. ‘ dedi.



‘Bir taş atarken başka yerleri devirmemeliyiz’

Bursa’nın ve ülkemizin içinde bulunduğu deprem gerçeği, yaşanan felaketler göz önünde bulundurulduğunda defalarca revize edilmesine rağmen mevcut yönetmeliklere göre yapılan yapıların büyük risk altında olduğuna dikkat çeken Poyraz, bir kez daha kesinlikle kentsel dönüşümün gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘Geleceğimizi yok ediyoruz’

İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz,  ‘Yapılaşmada kentsel dönüşüm önemli fakat doğru uygulamalar hepsinden önemli. Çünkü kentsel dönüşümler yaşam alanlarının gelişimine katkı sağlamalıdır. Dönüşümler toplumun sağlıklı bir gelecek oluşmasına engel olacak nitelikte olmamalı. Bir taş attığımız zaman başka bir yeri devirmememiz lazım. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı, kredi faiz indirimi,  emsal artışı yardımı yapılmakta. Ama bunlar yetersiz. Özellikle emsal artışının alt yapısının oluşturulmadan direk uygulanmasını çok sakıncalı buluyoruz. Çünkü geleceğimizi yok ediyoruz.  Biz Bursa’mızı seviyoruz. Kentimiz ve halkımızın geleceği için üzerimize düşen ne varsa fazlasını yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.