Hava Durumu

Bursa’da Kıbrıs kabağı yetiştirildi

Nilüfer Belediyesi tarafından kurulan "Küçük Ölçekli Kent Bostanları"nda tohum atölyesi gerçekleştirildi. Yerli tohumların öneminin anlatıldığı atölyeye katılanlar, çeşitli ürünlerden doğru şekilde tohum almayı öğrendi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’da Kıbrıs kabağı yetiştirildi
Nilüfer Belediyesi Küçük Ölçekli Kent Bostanları’nda 100’ü aşkın yerli tohum alma işlemleri devam ediyor. Ekolojik tarıma uygun üretim ile çeşit denemelerinin yapıldığı bostanda tohum atölyesi de düzenlendi. tölyeye Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Eskişehir ve Bandırma’dan 25 gönüllü katıldı. Atölyede ilk olarak Ekolojik Yaşam Derneği (EKODER) Başkanı Arca Atay ile EKODER üyesi ve Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu’nda görev yapan Hasan Çetin Özbayram tarafından tohum takası, tohumların önemi, kurutulması ve muhafazası, hibrit ve GDO’lu tohumlar arasındaki farkı anlatan sunum yapıldı.

Daha sonra kursiyerler farklı çeşitlerdeki domates, biber, patlıcan, kabak, hıyar ve karpuzdan tohum almayı öğrendi. Atölyede, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’ne de gönderme yapıldı.

Atölyenin en gözde ürünü, iki yıldan bu yana deneme üretiminde olan Kıbrıs kabağı oldu. Her bir bitkiden yaklaşık 15-20 kilogram ağırlığında en az 5 adet mahsul alınan bu bitki türünün Bursa iklimine uyum sağladığı tespit edildi. Tohumları alınan kabaklar, çeşitli şekillerde pişirilerek lezzet testleri yapılmak için atölyeye katılanlara dağıtıldı.

EKODER Başkanı Arca Atay, ilerleyen dönemlerde “tohum ekimleri ve fide yetiştirme”, “gübreleme ve kompost yapımı” konularında da atölyeler yapacaklarını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.