Hava Durumu

Bursa'da öğretmenden Atatürk'e skandal sözler!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, twitter hesabı üzerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Bursa Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi İnkilap Tarihi Öğretmeni S. S. hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da öğretmenden Atatürk'e skandal sözler!
Bursa CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesiyle İnkilap Tarihi Öğretmeni S.S.'nin Mustafa Kemal Atatürk’e dönük hakaretlerini Meclis’e taşıdı.

\"\"

İnkilap tarihi öğretmeni S.S. hakkında Atatürk’ün hatırasına alenen saygısızlık yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Öğretmenler Günü’nde bir öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunmak istemezdim ama bir öğretmenin hem de bir başöğretmen olan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e yaptığı hakaretleri görmezden gelmek, geçmişe olduğu kadar geleceğimize de saygısızlık olurdu. Düşünebiliyor musunuz, hem de bir inkılap tarihi öğretmeni, twitterdan ‘Hem ölümsüz diyorlar, hem de ölümünün 78. yıl dönümü diyorlar. Akıl tutulmasının ibretlik bir örneği. Olmasaydık, olmazdık ne büyük yalan. Ne ondan dolayı varız ne de ona varlığımızı borçluyuz. Türk tarihini bir kişi ile başlatmak ve bir kişi ile açıklamak hem cehalettir, hem de haddini bilmezliktir. Türk’e ne verdiği şüphelidir ama çok şey aldığı kesin olanla Türk’ün varlığını açıklama ne büyük bir ayıp’ ifadelerini kullanıyor. Böyle birisinin inkilap tarihi derslerine girmesi kadar üzücü bir şey olabilir mi? Herkesin kabul ettiği bir tarihi tek başına ters düz etmeye kalkıyor? Asıl cehalet bu değil mi?”

\"\"

5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkındaki kanun ve 5237 sayılı TCK ve ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasını isteyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan konuya ilişkin sorularına yanıt vermesini istedi.

İşte o tweet;

\"\"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.