Hava Durumu

Bursa'da pazarcılar eylem yaptı, pazar kurulamadı

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde, ihale yoluyla satılacak kapalı pazar yerinde önceliğin Gemlikli pazarcılara verilmesine tepki gösteren Bursa Pazarcılar Odası’na kayıtlı esnaf eylem yaptı. Protesto gösterisi nedeniyle Gemlik pazarı kurulamadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da pazarcılar eylem yaptı, pazar kurulamadı
Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve ihale yoluyla 10 yıllığına satılacak kapalı pazar yeri tezgahlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Gemlik pazaryerinde 'Dombra' müziği eşliğinde eylem yapıldı. Pazar esnafı, Gemlik Belediyesi’nin kapalı pazaryerine geçişte yönetmelik gereği önceliğin Gemlikli pazarcılara verilecek olmasına tepki gösterdi. 

Esnaf, uygulamayı protesto ettiği için her Salı gemlikte kurulan pazarı açılmadı. Ellerinde pankartlarla eyleme katılan esnafa Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür de destek verdi. Açıklama yapan Gür şöyle dedi:

"Belediyenin bu işlemi hukuka aykırıdır. Pazar Yerleri Yönetmeliği’nin 15’inci maddesinde pazar tezgahlarının ancak kura ile dağıtabileceği ve önceliğin eski hak sahiplerine verilmesi ifadeleri yer alır. Bursa Seyyar Pazarcılar Odasının ihale işlemlerinin iptaline yönelik Bursa 2’inci İdare Mahkemesine iptal davası açtık" dedi.

Tezgahların açılmamasından dolayı köylerden ve merkeze uzak mahallelerden Gemlik’e gelen vatandaşlar pazarın kurulmadığını görünce tepki gösterdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.