Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da PTT çalışanları güvenlik görevlisi istiyor

Bursa’da PTT şubesinde yaşanan soygunun ardından çalışanlar güvenlik görevlisi olmadan çalışmak istemiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da PTT çalışanları güvenlik görevlisi istiyor
Yıldırım ilçesine bağlı Emirsultan Mahallesi Narlı Sokak’taki PTT Şubesi’ne elinde silahla gelen soyguncu çalışan iki bayandan birini darp etmiş, diğerini ise silahla korkutarak kasada bulunan 11 bin lira parayı alıp kaçmıştı.

Bu konuyla ilgili Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi, PTT çalışanlarının sıkıntılarına değinerek, güvenlik problemine çözüm bulunmasını istedi.

Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabri Uğur, "Geçtiğimiz günü Emirsultan PTT Şubemizde mesainin bittiği 16.30 civarlarında kimliği belirsiz silahlı bir kişi tarafından soyguna uğramıştır. Soyguncu işi varmış gibi oyalanarak tam kapanış saatinde şubede çalışan iki bayan arkadaşımızdan birini fiziki olarak darp edip, silahını diğer arkadaşımıza doğrultarak ateş etme tehdidi ile soygunu gerçekleştirmiştir. Darp ettiği ve yerde sürüklenen bayan arkadaşımız 7 aylık hamiledir. Diğer arkadaşımız ise namlunun ucuna gelmiştir. Bu olay ilimizde gerçekleşen ilk soygun olayı değildir. Soygunlar belirli aralıklarla görülmektedir. Özellikle Yıldırım’da bir çok şubemiz soygunlara maruz kalmıştır. Ölümlü soygunlar ise hafızalarımızda hala yerini korumaktadır. Emirsultan Şubesinde şehrin ortasında meydana gelen silahlı ve darplı soygun ise çalışma şartlarımızın vahametini ortaya koymaktadır. Bizler yetkili sendika olarak şubelerin durumunu ve çalışma şartlarını her platformda defalarca gündeme getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Israrla taleplerimiz sonucu kış mesaisinde şubelerin kapatılması 16.30’a çekilmiş olsa da şubelerde ki güvenlik sorunu devam etmektedir. Güvenlik görevlisi olmadan PTT şubeleri çalışmaya devam etmektedir. Şubelerimiz can ve mal güvenliği karşı korunaklı ve güvenli hale getirilmelidir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.