Hava Durumu

Bursa'da sahibi ölen kedi 10 gündür aç, susuz...

Bursa’da, sahibi ölen dairede 10 gündür mahsur kalan kedi, açlık ve susuzluktan ölmek üzere. Apartmana gelen itfaiyeciler ise, eve girmek için savcılık izni gerektiğini belirterek, kediyi kurtaramadan geri döndü

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sahibi ölen kedi 10 gündür aç, susuz...
Osmangazi ilçesinde bir apartmanın beşinci katının balkonuna giren kedi, bulunduğu yerden çıkamadığı için açlık ve susuzluktan ölmek üzere kurtarılmayı bekliyor.

Apartman sakinleri, yaklaşık 10 gündür kimsenin yaşamadığı dairede mahsur kalan kedinin kurtarılması için itfaiyeden yardım istedi. Araçlar çift taraflı park ettiğinden dolayı itfaiye aracı mahalleye giremedi. Kediyi kurtarmak için yandaki apartmanın çatısına çıkan ekipler, balkon kapısı açık olduğu için kedinin evin içine kaçması üzerine çaresiz kaldı. Sahibi olmadığı için eve savcılık izni olmadan giremeyen itfaiye ekipleri, kediyi kurtaramadan dönmek zorunda kaldı. 

İtfaiye ekiplerinin ayrılmasıyla tekrar balkona çıkan kedi feryat ederek kurtarılmayı bekliyor. Ev sahibinin öldüğü, eşinin Erdek'te, oğlunun ise İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Kedinin acı acı miyavlamasını duydukça kahrolduğunu söyleyen mahalle sakini Hüseyin Yıldız, “Kedi beşinci kattaki eve nasıl girmiş anlamadık. Sık sık balkona çıkıp açlık ve susuzluktan feryat ediyor. Burası uzun zamandır boş, kimse oturmuyor. Bu evin sahibi öldü. Ben rahmetlinin eşine ve çocuğuna ulaştım. Eşi Erdek’de yaşıyormuş, oğlu ise İstanbul’da. Telefonla aradım, durumu izah ettim. Anahtarın kendilerinde olduğunu, Bursa’da kimsede olmadığını söylediler. Bu evin boş olduğunu, kimsenin yaşamadığını söylediler” dedi.

Kedinin feryatlarına şahit olan bir diğer apartman sakini Nebahat Örcen ise, “Kedi 10 gündür balkonda mahsur. Kurtaramıyoruz. İtfaiye geldi, yan apartmanın çatısına çıkarak kurtarmaya çalıştı. Kedi evin içine kaçtı.İzinsiz evin içine giremedikleri için bir şey yapamadan gittiler. Biz mahalleli olarak bu kedinin kurtarılmasını istiyoruz. Kedi açlık ve susuzluktan sürekli miyavlıyor. Ben her yere müracaat ettim, fakat kimsenin ilgilendiği yok. Ben herkese sesleniyorum; bu kediyi açlık ve susuzluktan ölmeden kurtarın” şeklinde konuştu.

Bu arada mahallede yaşayan kediler ise, mahsur kalan arkadaşlarının bulunduğu apartmanın önünden biran olsun ayrılmıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.