Hava Durumu

Bursa'da şehitlikte hüzünlü bayram 

Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, şehit aileleri ve yakınlarıyla bayram öncesi şehitlikleri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da şehitlikte hüzünlü bayram 
Hamitler Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne sabah erken saatlerden itibaren akın eden şehit yakınları, mezarların başında dua etti. Mezarları temizleyerek su döken vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

Tuğgeneral Hacıoğlu, yakınlarının mezarı başında bekleyen şehit aileleriyle tek tek sohbet etti, moral verdi, mezarlara çiçek bıraktı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve bazı askerler de şehitlikteki mezarlara gül bıraktı.



Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı köyündeki üs bölgesine giden askeri helikopterin 2012 yılı Ekim ayında düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel'in annesi Hamide Genel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlundan geriye en güzel hatıra olarak 5 yaşındaki torununun kaldığını söyledi.

Torunu Kaan'ın, babası şehit düştüğünde 1,5 yaşında olduğunu hatırlatan Genel, ''Torunuma babasının şehit olduğunu anlattık. Artık o da biliyor. Rabbim mekanını cennet eylesin.'' dedi.



Şehidin oğlu Kaan ise sık sık babasının mezarını suladı.

Arife günü nedeniyle şehitlikte yoğunluk yaşanırken, toplu dualar yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.