Hava Durumu

Bursa'da Suriyeli aile kaçırıp...

Adana'da, kendileri gibi Suriyeli olan çifti zorla alıkoyup ailesinden fidye isteyen biri kadın 3 kişi, Gasp Bürosu ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Suriyeli aile kaçırıp...
Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde oturan Suriyeli Ahmet Abdulfadıl (51), oğlu Adil Abdulfadıl (19) ile 4 aylık hamile olan gelini Suadan Zarka'nın (17) Adana'da bilinmeyen bir evde zorla tutulduğunu ve kendisinden fidye istendiğini belirterek şikayetçi oldu. Koordineli olarak çalışma başlatan Adana ve Bursa polisi, kaçırılan çiftin Karataş İlçesi'nde tarım işçiliği yapan Suriyeli Muhammed Suveyd (25), eşi Mehdiye Samed (24) ile Ahmet Hadri tarafından alıkonduğunu tespit etti. Polisin talimatı ile Bursa'da yaşayan Ahmet Abdulfadıl, çocukları için istenilen fidyeyi PTT üzerinden zanlıların hesabına yatırdı. Parayı çekmek için gelen biri kadın 3 kişi, ekiplerce yakalandı. Zorla alıkonduğu belirlenen Adil Abdulfadıl ile eşi Suadan Zarka ise ekiplerce kurtarıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan zanlılar, zorla alıkoyma iddialarını kabul etmedi. İfadesinde aralarında otomobil satışından kaynaklanan anlaşmazlık olduğunu ileri süren Muhammed Suveyd, "Bursa'da Adil'in babasından otomobil aldım. Adana'ya gelirken otomobil arıza yaptı. Tamirciye götürdüm, arabanın kullanılamayacak kadar hasarlı olduğunu, bana değerinden fazla fiyata sattığını öğrendim. Paranın bir kısmını ödemedim, Adil ile eşi de Adana'ya parayı almaya gelmişlerdi. Bizde telefonla Bursa'yı arayıp, 'paramızı gönder çocukları bırakalım' dedik. Hesabımıza 900 dolar para yatırdı. Çekmek isterken de polis gelip bizi yakaladı" diye ifade verdi.

Adana Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, fidye için adam kaçırma, zorla alıkoyma ve hürriyeti kısıtlama suçlarından adliyeye sevk edildi. Polisin kurtardığı çift ise, ifadelerinin ardından Bursa'ya ailesinin yanına döndü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.