Hava Durumu

Bursa'da tarihi caddede 12 bin kişilik iftar

Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay hattı ile trafiğe kapatılan ve kentin vitrini haline gelen Cumhuriyet caddesinde 12 bin kişilik iftar yemeği gerçekleşti. 

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 01:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 01:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tarihi caddede 12 bin kişilik iftar
Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve işadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliği ile düzenlediği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ninde katıldığı katıldığı iftar organizasyonunda Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, vatandaşlar ve cadde esnafından oluşan 12 bin kişi oruçlarını birlik ve beraberlik içinde açtı.

\"\"

Cumhuriyet Caddesinde bu yıl dördüncü kez düzenlenen iftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa’da Ramazan tüm güzellikleriyle yaşanıyor. Tüm meydanlarda tüm noktalarda iftarlar var, herkese erişiliyor, herkese yetişiliyor. Bursa’da en büyük iftarı Cumhuriyet Caddesinde esnafımız ve vatandaşlarımızla huzur içerisinde açıyoruz derken, dün gece yaşanan elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bugün buradaki kalabalık birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu gösterirken, düşmanlarımızın inşallah hedeflerine ulaşamayacağı dostların sevineceğini gösteriyor. Onlar bizi hazmedemediler bizi bu milletimizi yok etmek paramparça yapmak istediler, şimdiden sonrada bunu başaramayacaklar. Her ne kadar kendilerini medeni gösterseler de, bizler büyük ülkeyiz, medeni ülkeyiz derlerse de ne kadar medeni oldukları meydanda. Müslüman kanının akıtılmasına göz yumanlar kesinlikle medeniyetten bahsedemezler. Eğer onlar destek vermeseydi İstanbul’da hava alanındaki dün akşam gerçekleşen katliam, o saldırı olmazdı. Onların eline o silahları verenler onları oraya gönderenler kendi çocuklarıyla savaş alanına çıkamayanlar taşeron kullananlar inşallah Allah sizi rezili rüsvan etsin, iki yakanız bir araya gelmesin. Onların patlatmak istedikleri bombalar iki kez Bursa’da ellerinde patladı, sadece onlar öldü. Biz tarih boyunca böyle bir şey yaşamadık. Türk milleti, ecdadımız hiçbir zaman için dünyada böyle şeyler yapmadı. Sivil insanlarla uğraşmadı, kadın ve çocuklarla uğraşmadı. Bizler çıktık meydanlarda adam gibi savaştık, sonuçta bu zaferleri elde ettik. Gittiğimiz her yere ecdadımız insanlığı götürdü, medeniyeti götürdü, adaletli yönetimi götürdü, onlara insanlığı temizliği öğrettik. Bizim ecdadımız bir tane kilise yıkmadı, ama bizden sonrakiler bizim çekildiğimiz topraklarda neler yaşandığı belli. Şimdiden sonrada bu yok edilmek istenen 80 milyonluk Türkiye dimdik ayakta birlik ve beraberliğimizi kimse bozamayacak" dedi.

\"\"

CUMSİAD Başkanı Erkan Öncel ise, bu yıl 4.’sü düzenlenen Ramazan iftarlarının geleneksel hale gelmesinde büyük emeği olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

\"\"

Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve işadamları Derneği başkanı Öncel’ tarihi başkentte tüm zamanların en güzel Bursa’mız değişiyor, gelişiyor her geçen gün daha da güzelleşiyor. Ekonominin kalbi olan tarihi hanlar bölgesindeki çarşılarımıza yapılan yatırımlar bunun en güzel örneği, Cumhuriyet Caddesi başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerimizin yaptığı yatırımların tam olarak karşılığını alabilmesi için biz esnaf camiasına da görevler düşüyor. Geleneksel alışveriş kültürümüze sahip çıkarken vizyonumuzu ve bakış açımızı yenilemek durumundayız. Ancak o zaman rekabette güçlü olur, hak ettiğimiz kazançları elde edebiliriz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.