Hava Durumu

Bursa'da 'ücret iadesi' yalanıyla dolandırıcılık!

İstanbul'da oturan bir kişiyi, ‘kredi kartına ücret iadesi yapacağız’ diyerek dolandıran Uğur E. (28) ve ağabeyi İsa E. (29), Bursa’daki banka şubesinden parayı çekerken yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 'ücret iadesi' yalanıyla dolandırıcılık!
Beylikdüzü’nde oturan K.Ç. adlı kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar, kredi kartına ücret iadesi yapacaklarını söyleyerek hesap bilgilerini ve şifresini aldı.

Telefondaki kişi, daha sonra iade işlemini tamamladığını belirtip görüşmeyi sonlandırdı. K.Ç., hesabını kontrol ettiğinde 16 bin, 9 bin ve 7 bin lira olmak üzere iki farklı kişinin hesabına toplam 32 bin lira gönderildiğini fark etti. K.Ç.’nin şikayeti üzerine harekete geçen polis, paraların gönderildiği hesapların Uğur E. ve İsa E. kareşlere ait olduğunu belirleyerek, hesapları bloke ettirdi. 

Hesapların bulunduğu Bursa’da merkez Osmangazi ilçesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki banka şubesinde önlem alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, parayı çekmeye gelen iki kardeşi gözaltına aldı. Dolandırıcılık olayından haberleri olmadığını öne süren iki kardeş, ‘Öztürk’ adlı bir kişinin kendilerini yönlendirdiğini söyledi. 

Dolandırıcılık şüphelisi iki kardeş polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.