Hava Durumu

Bursa'da ünlü iş adamına 'paralel yapı' gözaltısı

Bursa'da geçen nisan ayında savcılığın başlattığı, "ihaleye fesat karıştırmak ve nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında, İzgün Gıda ve Yemek Üretim A.Ş'ye operasyon düzenlenen operasyonun ardından flaş gelişme yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ünlü iş adamına 'paralel yapı' gözaltısı
2015 Nisan ayında 'paralel yapı'  soruşturması çerçevesinde örgüte yakınlığıyla bilinen Bursa'daki İzgün Gıda ve  Yemek Üretim A.Ş'de yapılan aramalarda ele geçirilen belgelerin detaylı olarak incelenmesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinde Bursa, İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütü kurmak ve yönetmek, alt yöneticisi olmak, üye olmak ve finans sağlamak suçlarından İzgün Gıda ve  Yemek Üretim A.Ş Genel Müdür U.E ile birlikte aralarında firma yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin 'Örgüt kurmak ve yönetmek', 'Dini duyguları istismar etmek', '6 bin 415 sayılı terörizm finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından sorgulandığını belirten yetkililer, bu sayının artabileceğine dikkat çekti. Yetkililer ayrıca bu suçtan aralarında Fettullah Gülen'inde yer aldığı yurt dışındaki üç kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığını söyledi. 

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilecek.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.