Hava Durumu

Bursa'da ünlü iş adamı 'paralel yapı' operasyonunda tutuklandı

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında paralel yapıya yakınlığıyla bilinen İzgün Gıda ve Yemek Üretim A.Ş'de yapılan incelemelerin ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 5'i mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2016 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da ünlü iş adamı 'paralel yapı' operasyonunda tutuklandı
2015 Nisan ayında FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde örgüte yakınlığıyla bilinen Bursa'daki İzgün Gıda ve Yemek Üretim A.Ş'de yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler detaylı olarak incelendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Bursa, İzmir, İstanbul ve Balıkesir'de önceden belirlediği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü kurmak ve yönetmek, alt yöneticisi olmak, üye olmak ve finans sağlamak suçlarından 18 şüpheli gözaltına alındı.

18 şüpheli, sabahın erken saatlerinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Bursa Adliyesine sevk edildi.

Saat 10.00'da başlayan dava süreci gece 22.00'da sonlandı. 12 saat süren davada 18 şüpheliden İzgün Gıda ve Yemek Üretim A.Ş'nin ortaklarından  işadamı Muhittin Serdar Durmuşlar, firmanın genel müdürü Uğur Esen ile Sadettin Dağlı, Yaşar Köse ve  Kadir Bay mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüphelilerden 6'sı savcılık kararıyla serbest bırakılırken 7'si de mahkeme heyetinin kararıyla serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.