Hava Durumu

Bursa'da yolcu otobüsü alev alev yandı

Marmaris’ten İstanbul’a giden yolcu otobüsü Orhangazi-Yalova yolunda alev aldı. 54 yolcunun bulunduğu otobüs demir yığınına dönerken, alevler rüzgarın etkisiyle yol kenarındaki çalılıklara sıçradı. Yolculardan 2'si dumandan etkilenirken, Bursa-İstanbul yolu yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2013 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2013 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yolcu otobüsü alev alev yandı

Edinilen bilgiye göre, Yavuz T. (45) idaresindeki 34 JYJ 76 plakalı yolcu otobüsü, İstanbul’a gitmek üzere dün gece Marmaris’ten hareket etti. Sabah saatlerinde Bursa-İstanbul yolunun Süpürgelik mevkiinde otobüsün motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar 54 yolcunun bulunduğu otobüsün içini de sardı. Birçoğu uyuyan yolcular panik içerisinde otobüsten indirildi.

\\\"\\\"

Yangın sırasında uyanık olan yolcular önce bir gürültü duyduklarını söyledi. Bu sırada aynı istikamette seyreden başka bir otobüsün sürücüyü uyardığını belirten yolcular, otobüsün yol kenarında durduğunu ve hemen indiklerini belirtti.

\\\"\\\"

Yanan otobüse ilk müdahaleyi yolcular yaptı. Yolcular yangın sebebi ile büyük panik yaşarken, yanan otobüse Orhangazi, Yalova ve çevre ilçelerden itfaiye araçları müdahale etti. Otobüsten yükselen alevler rüzgar sebebiyle yol kenarındaki çalılara sıçradı. İtfaiye ekipleri otobüsü söndürmeye çalışırken, orman ekipleri de yangının ormana ulaşmaması için çalılıklara müdahale etti.

\\\"\\\"

Demir yığınına dönen otobüs kullanılamaz hale geldi. Bölgeye çok sayıda jandarma, polis, itfaiye ve 112 ekibi sevk edildi. Bursa-İstanbul yolunda trafik bir saat durdu. Yolcular ise başka bir otobüse aktarılarak İstanbul’a götürüldü.

\\\"\\\"

Yanan otobüsteki Hayriye Ceylan (55) ile Taşkın Yılmaz (21) isimli yolcuların dumandan etkilendiği bildirildi. Fenalaşan yolculara 112 ekipleri müdahale etti. Yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla alakalı tahkikat sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.