Hava Durumu

Bursa'da yüzlerce kişiye FETÖ soruşturması

Bursa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen bin 514 şüpheli hakkında 860 soruşturma yürütüldüğü açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da yüzlerce kişiye FETÖ soruşturması
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında Türkiye genelinde ilk olarak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındı. Ayrıca örgüte bağlı Bank Asya hakkında ilk soruşturma da Bursa'da başlatıldı. Örgütün arama yapılan ve yeni mütevelli heyeti atanarak el konulan ilk üniversitesi de Bursa Orhangazi Üniversitesi olmuştu.

Darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında eski Bursa Valisi Şahabettin Harbut, eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam da tutuklananlar arasında yer aldı. Harput'un, cezaevindeki üst aramasında boynunda asılı beze sarılı, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in el yazısıyla Arapça yazıldığı iddia edilen "Allah seni kötülüklerden korusun. Sağlık, sıhhatli ve işlerinde başarılara muvaffak eylesin. Allah her zaman yanınızda. Kıtmirim" notu bulunmuştu.

Öte yandan Bursa'da FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen bin 514 kişi hakkında 860 soruşturma açıldı. Soruşturmalarda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan örgüt üyeleri, hakim ve savcılar ile asker ve polisler görevlerinden ihraç edilmiş, örgüte finansal ve insan desteği sağladığı tespit edilen çok sayıda vakıf, üniversite, dershane, özel okul gibi kuruluşa el konmuş, örgüt yapılanmasına ait önemli bilgi ve belge ele geçirilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.