Hava Durumu

Bursa'daki 'Bylock' operasyonunda flaş gelişme

Bursa merkezli 3 ilde yapılan FETÖ operasyonunda, örgüt üyesi oldukları ve 'ByLock' uygulaması kullandıkları belirlenen 18 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 07:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 07:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki 'Bylock' operasyonunda flaş gelişme
Edinilen bilgiye göre, FETÖ Terör Örgütü'nün sözde "insan kaynakları sorumlusu olarak faaliyet gösteren, devletin anayasal kurumlarına örgüt mensuplarını kriptolamak suretiyle sızdıran ve hakkında yakalama kararı bulunan Semih kod adlı Necati U. isimli şahıstan ele geçirilen dijital veriler operasyona yön verdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; Bursa merkezli olmak üzere Erzurum, Bitlis ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi.

FETÖ Terör Örgütü'nün okullarında, dershanelerinde, şirketlerinde, üniversitesinde ve diğer bazı birimlerinde terör örgütü adına "imam" ve "abi" gibi sıfatlar altında görev yaptıkları ve terör örgütünün gizli haberleşme sistemi olan illegal ByLock programını kullandıkları tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 18 zanlı, bu sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.